Битката с огнената стихия около Пловдив продължава с пълна сила,

...
Битката с огнената стихия около Пловдив продължава с пълна сила,
Коментари Харесай

Всички сме отговорни в битката с огъня! Ако не можеш да помогнеш на терен, помогни на хората там

Битката с огнената буря към Пловдив продължава с цялостна мощ, а на терен остават хиляди хора, с цел да се борят с бедствието. Десен пожарни с екипи от цялата област, доброволни формирования, десетки горски чиновници се борят през днешния ден с пожара край калояновското село Отец Паисиево. Общо 200 души са на терен в невралгичните точки.
Прочетете още
В гасенето вземат участие 61 Стрямска бригада Карлово, 91 механизират батальон Пловдив и Четвърти артилерийски полк Асеновград по искане на регионалния шеф. На място остават и пловдивските доброволци от „ Национална асоциация на доброволците в България ”, „ Аварийно избавяне Пловдив ” и „ Пловдив 112 ”.

Там са още шефът на пожарната в Пловдив старши комисар Васил Димов, регионалният шеф проф. Христина Янчева и кметът на община Калояново, които са в Кризисния щаб.

В последните дни огнената буря нанесе обилни вреди в цяла България. Равносметката - 120 000 дка към Свиленград са към този момент пустиня. Половината гора в кв. Средна кула край Русе изгоря. 30 000 дка край Хасково.  Над 20 000 дка към Хисаря. Добавяме и още десетки пожари край Варна, Пазарджик, Стара Загора, Пловдив и на доста други места в цялата страна. 
1409 са ликвидираните пожари в дните от 8 до 14 юли, а сигналите за катастрофи, на които са се отзовали огнеборците – 1733.269 пожара са потушили пожарникарите единствено през миналото денонощие.
Стотици доброволци от десетки формирования в цялата страна към този момент повече от седмица водят неравна и изтощителна борба с огнената буря един до друг с пожарникарите и горските чиновници. Горещините не престават и не се знае по кое време ще свърши всичко това.

Най-ценното " оръжие " в моменти като този са ранцевите пожарогасители, посредством които доброволците могат да работят в труднодостъпни терени с липса вода.

В моменти като този, с цел да оказват помощ, те също имат нужно от помощ.

„ Национална асоциация на доброволците в България ” молят всеки, който желае да ги поддържа в тази сложна борба да го направи по един от следните способи:

- Като изпратите SMS с текст DMS OGNEBOREC на номер 17 777

- Чрез подаяние за акцията в на този линк: …/2413…/details/campaign.html

- Чрез банков превод по сметка:

IBAN: BG11UNCR 7000 1522 2002 11

BIC: UNCRBGSF

Титуляр: Национална асоциация на доброволците в Република България

Основание: Дарение за ранцеви пожарогасители

Средствата ще се употребяват за закупуването на ранцеви пожарогасители за всички доброволни формирования, членуващи в НАДРБ.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР