Битката на медиците с новия коронавирус се води и извън

...
Битката на медиците с новия коронавирус се води и извън
Коментари Харесай

Лекари от ВМА с нов подвиг в битката с К-19 ВИДЕО

Битката на медиците с новия ковид се води и отвън COVID-отделенията. А точно в Центъра по трансфузионна хематология на Военномедицинска академия (ВМА), където всекидневно се набират донори на хиперимунна плазма, която да бъде употребена за лекуването на пациенти в тежко положение.

Именно медицинските екипи се оказаха едни от най-уязвимите заради честата си „ среща” с вируса. Част от тях го прекараха, други към момента „ удържат фронта”. Борбата продължава...

„ Скъпи, хора, които преболедувахте COVID-19. В кръвта на всички вас има една голяма полезност – това са антителата против вируса. Но това е полезност, единствено в случай че я споделите с други хора, които сега се борят за живота си. Не се колебайте, дайте на тези, които страдат”, прикани доцент Дончо Дончев, който е безспорен рекордьор и подарява за шести път.

Д-р Цветан Тричков от екипа на Клиника по чернодробно-панкреатична хирургия и трансплантология също подарява три пъти, "защото на този стадий вярата е в нашата плазма ".

Причината да даря е повода "Живот " - показа и майор доктор Даниела Томова от Клиника по гастроентерология.
Всеки, който желае да се причисли към нашите спасители, може да го направи в Кръвния център на ВМА.

За повече информация:

„ Посланици на здравето” в акцията са и редица други лекари от ВМА – хирурзи, терапевти, дарили плазма, която за някои може да се окаже последното избавление...

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР