Битката е драматична, съпротивата е батална. Това коментира омбудсманът Мая

...
Битката е драматична, съпротивата е батална. Това коментира омбудсманът Мая
Коментари Харесай

Мая Манолова изригна: Битката е драматична, съпротивата е батална!

Битката е трагична, съпротивата е батална. Това разяснява омбудсманът Мая Манолова във връзка измененията в Гражданско-процесуалния кодекс в студиото на „ Още от деня “ по Българска национална телевизия.

На 8-часовото първо съвещание на правната комисия на второ четене се прегледа заонопроектът, от който през вчерашния ден бяха признати единствено 5 от параграфите. „ Това е доказателство, че има сериозна опозиция. Предложенията бяха припознати от 3 парламентарни групи “, съобщи Манолова. По думите на омбудсмана нейният ангажимент е да изрази съпротивата на жителите, обвързвана с борба против рекета, както и против това, че хората биват съдени, без да знаят. Манолова напомни, че за четвърти път се пробва да прокара тези текстове.

„ Имам цялостната увереност, че този път измененията ще се случат, тъй като в действителност обстановката е нетърпима, тъй като смяната се изисква от десетки жители “, посочи омбудсманът, като добави, че дребните длъжници са нейната идея. Според Манолова частните съдебнни реализатори натрупат големи възнаграждения на гърба на жителите и в тази ситуация е забъркан голям стопански интерес. По думите ѝ признатите от правната комисия промени в призоваването ще подсигуряват, че хората няма да бъдат повиквани, без да знаят, че са длъжници.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР