Bitcoin падна под $40 хил. за първи път от септември

...
Bitcoin падна под $40 хил. за първи път от септември
Коментари Харесай

Bitcoin записва най-лошия си годишен старт в историята, технологичните акции отново кървят

Bitcoin падна под $40 хиляди за първи път от септември месец насам и се запътва към най-лошия си годишен старт от най-ранните дни на цифровата опция на парите, написа Bloomberg.

Най-голямата и остаряла криптовалута падна с до 6 % до $39 774 в Ню Йорк, като от началото на годината загуби към 14 %. Спадът е най-големият за начало на годината от най-малко 2012 година насам.

" Криптолваутите евентуално ще останат под напън, защото Федералният запас понижава ликвидните инжекции ", разяснява Джей Хатфийлд, основен изпълнителен шеф на Infrastructure Capital Advisors. " Bitcoin може да приключи 2022 година под $20 хиляди ", предвижда той.

Анализаторът от Bloomberg Intelligence Майк Макглон споделя, че $40 хиляди е значимо равнище на техническа поддръжка за цифровата валута. А самите криптовалути са добър знак за актуалното понижаване на риска за вкус.

Междувременно софтуерните акции в Съединени американски щати също отвориха на алено и не престават спада си, а държавните облигации също бележат поевтиняване. Nasdaq Composite изтри съвсем 2,5 % за час от началото на търговията. Миналата седмица показателят означи най-големият си едноседмичен спад от февруари м.г. От началото на годината той загуби съвсем 8 %.
 Ястребов Фед уплаши пазарите, софтуерните акции записаха най-лошия ден от съвсем година
Ястребов Фед уплаши пазарите, софтуерните акции записаха най-лошия ден от съвсем година

Централната банка може да вдигне лихвите по-рано и по-бързо, демонстрира протоколът от последната среща

Загубите при софтуерните акции и криптовалутите идват на фона на покачване на доходността по 10-годишните американски облигации до 1,8 %, от 1,769 % в петък. Нивото на затваряне в края на предходната седмица бе най-високото от януари 2020 година

Повишаващите се лихви са знак, че Федералният запас може да увеличи лихвите през март и да стартира да редуцира портфолиото си от облигации и други активи малко по-късно.

Инвеститорите чакат в сряда и данните за инфлацията в Съединени американски щати. Те ще им оказват помощ да предвиждат по кое време и с какъв брой Фед ще стартира да стяга политиката си. Прогнозите са, че потребителските цени са се повишили с над 7 % по отношение на година по-рано — за първи път от 1982 година

По-късно тази седмица американските колоси ще стартират да регистрират резултатите си от последните три месеца на 2021 година

Междувременно материал на Bloomberg демонстрира, че над една трета от новите средства, които потичат към американските ETF, са вложени във фондове, които наблюдават финансовите акции.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР