Bitcoin не са никакви пари, а стоки, които са обект

...
Bitcoin не са никакви пари, а стоки, които са обект
Коментари Харесай

Какво смята гуверньорът на БНБ за bitcoin?

Bitcoin " не са никакви пари, а артикули, които са обект на нечиста сделка ". Така гуверньорът на Българската национална банка (БНБ) Димитър Радев разяснява пред bTV растежа на криптовалутите и манията около тях. Той повтори, че става въпрос за умозрителен актив и предизвести вложителите да внимават изключително доста, защото могат да изгубят средствата си.

" Вторият въпрос е, че тази тематика не би трябвало да се смесва с тематиката за цифровите пари, които евентуално един ден в банките, Централните банки, ще емитират.

 Bitcoin подмина $12 000
Bitcoin подмина $12 000

Търговията на фючърси стартира от идната седмица

Това не е реалност, само че централните банки изследват деликатно този въпрос. Тези цифрови пари ще бъдат същински пари, единствено че в цифрова форма ", съобщи още шефът на Българска народна банка.

На въпрос по отношение на консолидацията на банковия бранш у нас, Радев съобщи, че " процесът продължава, само че вести ще има тогава, когато нещата се случат ".

Гуверньорът съобщи още, че присъединението на българския лев към валутния механизъм ERM II, както и влизането ни в еврозоната, " ще има позитивен резултат за стопанската система ".

" Достатъчно е да погледнете отчетите на интернационалните кредитни организации, които бяха публикувани в края на предходната седмица. Те ясно показват като главен фактор за бъдещото повишение на кредитния рейтинг на страната присъединението на нашата валута към валутния механизъм ", уточни още той.

 Три огромни покупко-продажби се задават в българския банков бранш през 2018-а
Три огромни покупко-продажби се задават в българския банков бранш през 2018-а

Това предвиждат специалисти
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР