Bitcoin е балон и далеч не е толкова интересен, колкото

...
Bitcoin е балон и далеч не е толкова интересен, колкото
Коментари Харесай

Bitcoin е балон, блокчейн технологията е много по-интересна, смята китайски банкер

Bitcoin е балон и надалеч не е толкоз забавен, колкото създадената счетоводна технология, която е в основата му. Това съобщи пред CNBC Фан Бао, изпълнителен шеф на китайската капиталова банка China Renaissance.

" Очевидно сега стартира да става горещо, а bitcoin стартира да се трансформира в балон ", разяснява Бао.

" Мисля, че би трябвало да разделим bitcoin от блокчейн. Блокчейн е доста вълнуваща технология, евентуално най-разрушителната технология в нашата промишленост, в бранша на финансовите услуги ", изясни капиталовият банкер.

Блокчейн съставлява децентрализирана база данни от транзакции, поддържани в мрежа от компютри по целия свят, вместо на едно и също място.

Според Бао най-голямата международна криптовалута е " единствено едно приложение " на блокчейн технологията. " Силно имам вяра в блокчейна от позиция на по-широкото му приложение в нашата промишленост ", уточни китайският банкер.

 Bitcoin ще се самовзриви, предизвести саудитски принц
Bitcoin ще се самовзриви, предизвести саудитски принц

Инвеститорът съпостави криптовалутата с огромна счетоводна машинация

Той се пошегува, че в случай че някой е вложил в биткойни, ще " получи положителни приходи ", само че изрази подозрение по отношение на виртуалната валута.

Bitcoin е извънредно волатилен, като се повиши до 6100 $ през уикенда, което е нов връх. Месец по-рано криптовалутата спадна под 3800 $.

Освен това bitcoin на няколко пъти се разделя на други валути, което поражда спомагателни подозрения в надеждността му. Според специалисти това е най-рисковият капиталов актив на финансовия пазар.

Блокчейн технологията обаче провокира огромен интерес и разнообразни финансови институции работят върху развиването й. IBM заяви, че е работила по блокчейн платформа с няколко огромни банки. Мрежата ще бъде употребена за бързото изчистване и споразумяване на трансграничните заплащания.

Най-голямата банка в Съединени американски щати JPMorgan Chase разгласи, че също ще започва система, основана на тази технология. Новата система би трябвало да форсира и опрости инспекцията на интернационалните заплащания.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР