Бит и ограбен възрастен мъж от врачанско село не дочака

...
Бит и ограбен възрастен мъж от врачанско село не дочака
Коментари Харесай

Черна хроника! Бит и ограбен възрастен мъж в Бързина умря, без да дочака справедливост за мъчителите си

Бит и ограбен възрастен мъж от врачанско село не дочака правдивост за мъчителите си и умря, научи организация BulNews.
Вчера околните и съседите на Димитър Георгиев изпратиха 80-годишният мъж до последния му дом в гробищата на село Бързина.
Местните хора споделят, че дядо Димитър си е отишъл от този свят, смачкан от насилието, само че и от безхаберието на страната. Приживе полуслепият човек беше споделил, че сегашната „ България не е България на Ботев и Левски “.
Припомняме, че на 29 януари тази година мъж и жена нахлуват в дома на възрастния човек в Бързина, което е част от община Хайредин. Бият го, мъчат го, а най-после си потеглят с 290 лв., купони за самун и мобилния му телефон.
Полицията бързо влиза в дирите на причинителите – 41-годишна жена и мъж на 48 година Двамата грабители са арестувани, а по-късно и наказани. Първо от районния съд в Козлодуй, а преди 10-ина дни присъдата е доказана и от врачанските магистрати от окръжния съд. Мъжът би трябвало да изтърпи наказването си зад решетките 3 години 6 месеца, а помагачката му – 2 години и 8 месеца. Странно обаче дамата била освободена и била видяна от хората в Бързина да се разхожда из улиците.
Случайно или не, дядо Димитър умрял няколко дни след, като грабителката била видяна в Бързина. Местните хора признават, че след нападението той се залежавал повече, изнемощял физически и почнал да тлее. Нямал близки, тъй като не съумял да сътвори семейство, отказвал обществен помощник да му оказва помощ, макар че бил полусляп.
Хората в селото са на мнение, че нападението от началото на годината е съкратило дните на този свят, които били отредени на Димитър Георгиев. И помнят думите му за това, че днешната „ България не е България на Ботев и Левски ", които звучат като присъда към мощните на деня...
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР