Бисквити с изтекъл срок на годност раздали в няколко столични

...
Бисквити с изтекъл срок на годност раздали в няколко столични
Коментари Харесай

Бисквити с изтекъл срок на годност раздали в столични училища

Бисквити с изминал период на валидност раздали в няколко столични учебни заведения, оповестява. В петък заран родители алармирали шефа на столичното 39-о учебно заведение, че на децата им в четвъртък са били раздадени бисквити, които обаче се оказали с два етикета.
 
След като ги разлепили се оказало, че в действителност срокът на безплатните закуски е изминал при започване на септември. Агенцията по сигурност на храните (БАБХ) е направила инспекция, която удостоверила сведенията, подадени от родители. Според специалистите най-вероятно става дума за операция с етикети и сладкишите няма по какъв начин да застрашат здравето на децата, които са ги консумирали.
 
Общо поръчаните бисквити били 400 пакета, а компанията, която дава отговор за стола в 39-то учебно заведение, обслужва още две учебни заведения в София. Оттам са алармирали за същия проблем.
 
Според БАБХ отговорните за случилото са компанията дистрибутор и компанията, която стопанисва стола в 39-о учебно заведение. Те ще получат актове още в понеделник.
 
Очаква се мнението и на компанията, която е произвела бисквитите. Тя би трябвало да каже какъв е бил на процедура срокът на валидност.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР