Бишкек. И най-голямата, и най-велика стена не може да помогне,

...
Бишкек. И най-голямата, и най-велика стена не може да помогне,
Коментари Харесай

Кристиан Вигенин в Киргизстан: Корупцията и политическият чадър над организираната престъпност пречат на постигането на сигурен и ефективен граничен контрол

Бишкек. " И най-голямата, и най-велика стена не може да помогне, в случай че няма съдействие сред двете прилежащи страни - както на политическо, по този начин и на напълно практическо ниво. " Това съобщи националният представител Кристиан Вигенин в първото съвещание на Есенната сесия на Парламентарната асамблея на ОССЕ в Бишкек, отдадено на провокациите и заканите в пограничните региони, оповестиха от пресцентъра на Българска социалистическа партия . Вицепрезидентът на Асамблеята акцентира, че в 21-ви век границите би трябвало да придобият ново значение - не като нещо, което разделя страните и народите, а като нещо, което ги свързва, оприличавайки дейно функциониращия граничен надзор на клетъчна мембрана - да пропуща свободно жители и артикули, да улеснява обмена и в това време да бъде преграда за противозаконни действия, изключително трафик на хора и опиати. Вигенин обърна особено внимание на това, че сигурните граници са вероятни, единствено в случай че има по-широко схващане за тази политика, че това не е отговорност единствено на граничната полиция или на митническите служби. Той даде образец с трафика на опиати, който по думите му не може да бъде спрян, в случай че не се подхващат ограничения за ограничение на търсенето им, както и с незаконната имиграция, която може да бъде понижена, единствено в случай че страните-цели на миграцията подкрепят страните на генезис да се развиват стопански и да основават благоприятни условия за младежите.
В своето изявление на форума Кристиан Вигенин обърна изключително внимание на потребността от световни старания за битка с проведената трансгранична престъпност и твърда политика против корупцията по високите етажи. " Инсталирането и на най-модерните камери по границата няма да има никакъв резултат, в случай че в избрани моменти се изключва целеустремено зареждането им с електричество; и най-модерните патрулни коли няма да настигнат трафикантите, в случай че те авансово са осведомени къде са и какво е дистанцията до тях. ", даде съответни образци Вигенин, наблягайки провалите от слагането на държавен или политически чадър над престъпните действия.
Зеседанието на Есенната сесия на ПА на ОССЕ е с фокус върху развиването на политическите процеси, сигурността и съдействието в Централна Азия. Форумът беше открит с приветствия от президента на Киргизстан Соронбей Женбеков и ръководителя на Народното събрание Дастанбек Джумабеков, в полемиката взе участие и външният министър на страната Ерлан Абдилдаев. Заместник-председателят на българската делегация в Асамблеята Кристиан Вигенин и заместващият член Елена Йончева съставляват Народното събрание в Бишкек. Във форума като наблюдаващ взе участие и националният представител Петър Кънев, като представител на Парламентарната асамблея на Черноморското икономическо съдействие.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР