Бисер Петков бе едно от най-диалогочните лица на ГЕРБ. Беше

...
Бисер Петков бе едно от най-диалогочните лица на ГЕРБ. Беше
Коментари Харесай

От БСП съзряха завръщане на джендър идеологията, заговориха за падане на правителството

" Бисер Петков бе едно от най-диалогочните лица на ГЕРБ. Беше по-диалогичен с хората, в сравнение с с факторите в системата. Това беше неговата систематична неточност ".
Това сподели зам.-председателят на ПГ на " Българска социалистическа партия За България " Драгомир Стойнев по време на дебатите по рокадите в кабинета и по съответно във връзка с готвената промяна на Бисер Петков с Деница Сачева като обществен министър.
Според него кариерата на Деница Сачева е белязана с някои кавги, свързани с по този начин наречената джендър идеология. " Дали в този момент в качеството си на обществен министър няма да продължи да го прави? Кой ще управлява това откакто болшинството в Народното събрание няма темперамент и храброст ? Джендър идеологията още веднъж се възстановява на политическото поле ", разяснява Стойнев.
" Днес обсъждаме отстраняването на един и назначението на различен обществен министър. Поредната рокада във властта за вас е традиция, само че за нас е сериозен признак за блокаж за управнически системи .
Всички знаем кои са проблемите в обществената система - разрушена система за обществено подкрепяне, големи обществени неравенства, милион и половина пенсии под прага на бедността и неуспехът на деинституционализацията. Смяната на министър подсказва рецесия ", уточни Стойнев.
" Имаме систематичен проблем . За три мандата правилно все непълни ГЕРБ не организира нито една сполучлива промяна. Нещо повече - вие от ГЕРБ разбихте цели системи. Адиминстративната система я напълнихте с партийно-лоялни некадърници, само че се провалихте в електронното държавно управление " , посочи още Стойнев.
Той разкритикува и просветителната система. " Стигнахме до такава степен, че започнахме да превеждаме и " Под игото ". Тук ще изберем иминистър, за който не е имало турско иго, а османско наличие. Т.е. вие сте съгласни с сходна характерност, уважаеми патриоти ", акцентира още Стойнев.
" Ако този пост не бъде признат, държавното управление е обикновено да падне ", сподели Стойнев за кандидатурата на Деница Сачева.
Някой приказва мощно или вика, когато няма какво да каже. съобщи вицепремиерът Томислав Дончев в отговор на изявлението на Драгомир Стойнев от Българска социалистическа партия.
Винаги ме е дразнило в политиката да бъдеш празнословец. Това сподели зам.-председателят на ПГ на " Българска социалистическа партия за България " в персонално пояснение към Томислав Дончев.
" Разбира се, че в тази зала е имало доста пристрастености, само че това е част от демокрацията. Но същото време най ме е дразнило в политиката да бъдеш празнословец.
Когато се захващаш в проблеми, да не можеш да ги доведеш до края и когато изхарчиш 2 милиарда лева без да постигнеш безусловно нищо и по-късно да избягаш от тези свои отговорности ", сподели Стойнев.
Не ме изненадва оставката на обществения министър, а че цялото държавно управление не си подава оставка, съобщи от своя страна националният представител от ПГ на " Българска социалистическа партия за България " Георги Гьоков.
Аз ще приказвам безшумно. Министър-председателят изиска и одобри оставката на обществения министър Бисер Петков. Аргументите - насъбрани във времето учредения, закъснение на темповете в обществената сфера, каквото и да значи това. Впрочем за оставката на обществения министър постоянно има мотиви и задоволително сериозна маса. Не ме изненадва оставката на министъра на труда и обществената политика, а че цялото държавно управление не си подава оставка. Икономическата и изключително обществената политика на това държавно управление е пагубна за страната ", съобщи още Гьоков.
" Няма да променим смяната не поради предлаганата персона, поради убедеността ни, че най-големият специалист да сложите, при тази политика, която водите, няма бъдеще за българския народ. Ние сме за различен вид същинска обществена политика. Н яма да подкрепим смяната, тъй като след всеки минал ден България потъва " , акцентира още Гьоков.
Няма подкрепим рокадите в кабинета - промяната на министър на правилото " стани да седна " няма да реши проблемите . Това сподели националният представител от Движение за права и свободи и ръководител на Социална комисия доктор Хасан Адемов.
" Аз ще се опитам за разлика от сътрудниците да приказвам по-тихо да кажа нещо по-съществено. Ние изрично не сме съгласни с процедурата по включване на точката от дневния ред. В правилника за организация на активността на Народно събрание е казано, че на изключително съвещание дневният ред се гласоподава авансово. Дневният ред е гласуван предходната седмица и той включва две точки. Нищо изключително, нищо чрезвичайно не постанова включването на други точки ", сподели още Адемов.
" Сега няколко думи всъщност. Смяната на един министър с различен. Кой от проблемите в обществената политика взема решение тази кадрова смяна? ", попита още Адемов. " Смяната на министъра на правилото " стани да седна " няма да реши нито един от въпросите в обществената сфера. Министър Сачева ще завари същите проблеми, които ги има в министерството. Съвсем скоро към тези проблеми, ще бъдат добавени още други. Социалното разслоение в обществото е това, което нервира всички български жители ", посочи Хасан Адемов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР