Бисер Лазов, основният свидетел на прокуратурата по Делото КТБ“, се

...
Бисер Лазов, основният свидетел на прокуратурата по Делото КТБ“, се
Коментари Харесай

Продължават арестите на свидетелите по делото ”КТБ”, топят ги Бисер Лазов и Юлия Илиева

Бисер Лазов, главният очевидец на прокуратурата по „ Делото КТБ “, се оказва, че работи на повикване на прокуратурата. По безусловно един и същи метод, посредством снабдяване на нови „ доказателства “ и пояснения от негоq в ареста към този момент са 8 души. На тях име е отказано да получат по- лека мярка за неотклонение. По непотвърдена информация Лазов е свидетелствал против 42 души, които следва да бъдат арестувани.
Определени следени медии разгласиха частична информация за нови трима души, които са арестувани в петък и след решение на профилирания съд от през вчерашния ден остават в ареста. Този път измежду арестуваните е и юрист. Тандемът Бисер Лазов Юлия Илиева бяха „ оформили “ и обвиняванията против Соня Култуклиева, само че тя завоюва делото против нея и потвърди, че нищо от това което настояват Лазов и Илиева не е правилно.

През януари по същия метод в ареста бяха натикани петима души. Общото сред всички тях е, че са очевидци по „ Мегаделото КТБ “. През януари имаше и тараш в адвокатски адвокатски фирми и домове, още веднъж свързани с банкрутиралата банка и юристите, които пазят упрекнатите. Нещо обаче, което всички пропущат е, че тарашът на юристите беше поради „ Дуранит “. В момента абсурда с натравянето на притежателя на " Дунарит " Емилиян Гебрев към този момент вълнува задгранични институции и медии. Един от арестуваните тогава беше финансовият шеф на предприятието.

Каква е схемата за арестите на очевидци?

Преди време зам.-главният прокурор Иван Гешев разгласи, че от огромното дело са отделени огромен брой производства за някакви случаи през 2012 или 2013 година, които очевидно до момента са стояли „ на трупчета “. Няколко дни преди арестите Бисер Лазов занася „ нови доказателства “ и дава нови пояснения по тях. Прибират няколко индивида, а съдът отхвърля да ги пусне.

Лазов изяснява по какъв начин той е давал избрани суми пари, съгласно него по предписание на Цветан Василев. Винаги взе участие и касиерката Юлия Илиева, която или е взела, или е дала парите на Лазов. Не е ясно за какво самият Лазов не е притеглен като причинител и главен мотор на реализирането на по този начин нареченото „ парне на пари “. Всички са упрекнати, че са знаели за незаконен генезис на средствата, които са получили. Странното е че в първия случай хората са получили парите от Василев и след това са му ги занесли. Всички обвинявания досега са за пране на пари, което се било случило по предписание на ОПГ-то, ръководено от Цветан Василев. Всички били знаели, че това са средства с мръсен генезис, което никой досега не може да изясни по какъв начин и от къде са знаели.

Какви са новите „ доказателства “?

И в двата случая до момента, а евентуално и в идващите ще е по този начин, Лазов занася разпечатан лист хартия с някакъв текст, в който написа имената на хората, които по-късно попадат в ареста. Няма безусловно никакви индикации от къде и какъв е този лист хартия, нито дата или действителен белег, че това е автентичен документ от преди 5-6 години. Още по-впечатляващо е, че в първия случай към хвърчащият лист има залепена записка адресирана до Лазов. Лепящо листче! Къде и по какъв начин главният очевидец е „ съхранявал “ тези листа никой не може да каже, само че макар безумният им тип, прокуратурата ги приема за безспорни доказателства. Един от юристите назова делото „ безумната лепка “ тъкмо поради това.

Този път Лазов е занесъл някакви хвърчащи листа наречени „ разписки “, които са без каквато и да била индикация това да е някакъв документ. Обвиненията още веднъж са по „ завършени “ въз основа на показанията на Юлия Илиева и Лазов.

След като стана ясно, че прокуратурата няма да четат обвинителния акт по „ Мегаделото КТБ “, в този момент са се заели да вкарват неуместните очевидци в ареста. Общо описът на очевидците по делото, направен от прокуратурата, съдържа над 400 имена. Колко още ще затворят? Как обаче Иван Гешев ще прикрие придобивките на Бисер Лазов? Нали и той ще би трябвало да се яви в съда. Адвокатите на Цветан Василев обявиха, че ще изискат в съда да се яви и Делян Пеевски и още лице, които са пропуснати от прокуратурата, само че имената им попадат в документи, намиращи се в досиетата по делото.

Сигурно не е и без значение фактът, че Спецсъдът и прокуратурата избавиха любимеца на обвиняването Бисер Лазов от дело за клюка.

В обществените медии се появиха и документите занесени два дни преди арестите от Бисер Лазов в прокуратурата.

Въз основа на тези изфабрикувани "доказателства " на Пеевско-гешевската поръчкатура и на техния недъгав клеветник - пелтекът Лазов, трима индивида са зад решетките. Какво още би трябвало на обществото да си отвори очите за безчинствата,които съпътстват процеса КТБ?! pic.twitter.com/rjPovgQOF1
— Atanas Spasov (@I_atanas_spasov) February 18, 2019
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР