Биршен Ибрямова, личната секретарка на почетния председател на ДПС Ахмед

...
Биршен Ибрямова, личната секретарка на почетния председател на ДПС Ахмед
Коментари Харесай

Съпругата на арестувания Джейхан Ибрямов започна гладна стачка

Биршен Ибрямова, персоналната секретарка на почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган, което ще се яви на изборите като " Алианс за права и свободи ", разгласи, че стартира гладна стачка. Искането ѝ е брачният партньор ѝ Джейхан Ибрямов, който беше арестуван " при заварено тежко закононарушение ", по формулировката на пресцентъра на Народното събрание, да бъде освободен.

Вчера Централната изборна комисия (ЦИК) позволи по член 160 алинея 1 от Изборния кодекс задържане или привличане като обвинен на претендент за депутат след получено искане от прокуратурата за ареста. Решението беше подкрепено от 13 от членовете на комисията. Малко по-късно председателката на Народното събрание Рая Назарян, чието издигане отпред на Народното събрание, бе свързвано от медиите с Делян Пеевски, позволи събаряне на имунитета на Джейхан Ибрямов. 

Биршен Ибрямова разяснява нощес, че ЦИК и Народното събрание извършват заповедите на Пеевски, " тъй като тази страна явно се ръководи от един човек ".

" Това, което се случва на моя брачен партньор, няма нищо общо с истината. Не може у дома и в колата при обиск да не открият нищо. Нито една движимост на брачна половинка ми не беше конфискувана от у дома. Изведнъж се появява рушвет, от кого, защо, той какво длъжностно лице е? Какво е закононарушението, не е ясно ", сподели Ибрямова.

Тя разгласи, че единствените пари, които са били открити при обиска в дома ѝ са 10 000 лв., които са били от фамилни спестявания. Съпругата на Джейхан Ибрямов сподели и че е имала среща с Ахмед Доган поради обстановката към брачна половинка си. Пред " Нова " тя описа, че той е коментирал, " че това е нещо предстоящо, тъй като от лятото насам Пеевски прави по всякакъв начин опити да покаже на Доган кой командва ".

" Казаха, че влизат у дома по наложителност, а него го нямаше там. Иззеха от вкъщи ни два бележника, които са с мои мемоари, също и директория с банкови извлечения от сметки на господин Доган, тъй като съм негово упълномощено лице повече от 15 години ", разяснява тя в четвъртък вечер.

Не се храня, само че пия вода, съобщи Ибрямова пред Народното събрание тази заран.

Арестуваният за търговия с въздействие Джейхан Ибрямов е лидер на листата на коалиция " Алианс за права и свободи "  в 30-ти МИР-Шумен за парламентарните избори на 27 октомври. Той беше изключен от парламентарната група на Движение за права и свободи на 3 юли дружно с Рамадан Аталай.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР