Бирата е третата най-популярна напитка в света, след водата и

...
Бирата е третата най-популярна напитка в света, след водата и
Коментари Харесай

Диетологът съветва: Как да пием бира

Бирата е третата най-популярна напитка в света, след водата и чая. Прекомерната консумация на бира обаче може да има отрицателни последствия, в това число нараснал риск от болести. Диетологът Марина Копитко показва по какъв начин да пием бира без да вредим на здравето си. Тя споделя, че би трябвало да се приема избрана доза от напитката.
Според диетолога не би трябвало да пиете повече от 200-300 мл бира дневно един път или два пъти седмично. В никакъв случай не би трябвало да пиете бира на гладно, споделя Копитко.
„ Приемливата доза бира е не повече от 200-300 мл дневно един път или два пъти седмично. Бирата може да се пие единствено в края на главното хранене. Може да е обяд или вечеря, само че първо човек би трябвало да хапне. Най-глупавата неточност е да пиете бира сред храненията, изключително на гладно. Това е доста неприятно за работата на храносмилателната система и това е изрично неправилно ", споделя специалистът.
Според лекаря бирата в действителност съдържа витамини, само че това се отнася единствено за по този начин наречената жива бира, която има къс период на валидност “.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР