Бирата доста добре се връзва както за марината на пуешките

...
Бирата доста добре се връзва както за марината на пуешките
Коментари Харесай

Пуешко бутче с бира на фурна

Бирата сносно се връзва както за марината на пуешките бутчета, по този начин и като напитка, която да пийвате по време на самата вечеря с това месо на фурна

Необходими Продукти

● пуешко бутче - 1 бр. или два към (800 - 900 г)
● чесън - 1 скилидка
● розмарин - 1 филиз
● мащерка - 2 стръка
● дафинов лист - 1 бр.
● лимонова кора
● бира - 120 мл
● зехтин - екстра върджин
● сол
● пикантен червен пипер
● краве масло - 40 г

Начин на подготвяне

Почистете пуешкото бутче от перата. С изострен нож направете не доста дълбоки сечения, да отрежете малко от кожата и част от месото.

Нарежете на ситно чесъна с розмарин, прибавете листенцата мащерка, черен пипер и малко настъргана лимонова кора.

Поръсете повърхността на бутчето с нарязани билки като разнесете по цялото бутче и под част от кожата.

Поставете ги в съд, подобаващ за ледник, намажете бутчето с масло и покрийте със стреч фолио. Оставете го да почива в хладилника най-малко 4-6 часа или даже по-добре през нощта.

Когато е добре овкусено, прехвърлете го в съд за печене.

Поръсете черен пипер, прибавете сол и пикантен червен пипер, пресния розмарин и мащерка стръкче, малко екстра върджин зехтин, дафинов лист и бира на дъното

Обелете морковите и ги подредете към маринованите пуешки бутчета. Тук е моментът, в случай че желаете, да добавите и картофки!

Покрийте съда с алуминиево фолио и направете няколко дребни дупки, с цел да предотвратите готвене на пара. Трябва да се запече под фолиото, не да се задушава.

Поставете в гореща фурна на 180 градуса за 60-70 минути. Обърнете и подправете бутчетата със соса от готвенето най-малко 2-3 пъти по време на печенето.

Отстранете алуминиевото фолио и увеличете температурата на фурната до 200 °. Продължете да готвите още 30 минути, до момента в който пуешката кожа придобие прелестен мрачно златист цвят. Продължете да поливате със соса понякога.

Оставете да почине във фурната с отворена врата за 10 минути, след което го нарежете. Поднесете пуешкото бутче с бира на фурна с печените моркови, задушени броколи, брюкселско зеле или зелена салата.

Разбира се може и с печени картофки както ви е вкусно. Насладете се!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР