Бира със светена вода! Този невиждан есенен хит се готви

...
Бира със светена вода! Този невиждан есенен хит се готви
Коментари Харесай

Роден хит: Пускат бира със светена вода! Църквата: Пълна подигравка

 Бира със светена вода! Този невъобразим есенен шлагер се готви от септември от организацията Българска бирена черква. За нововъведението се похвалиха от самото съдружие. Поводът е 10-ата годишнина на тази организация.

Тя е основана през декември 2009 година и в началото започва единствено като профил във Facebook. През 2014 година " църковните каузи " стават съществени и ББЦ е записана в Софийски градски съд като съдружие с нестопанска цел. Тя може да се похвали с внушителните над 27 000 почитатели в обществената мрежа. Всички фенове на въпросната група имат една обща пристрастеност, граничеща с фанатизъм - любовта към бирата.

Пенливата течност ще носи името А-Men (което се произнася Амин на български – бел. авт.). Идеята се финансира с дарения посредством онлайн платформа. Най-крупните спомоществователи ще имат опцията да видят имената си на етикета на бирата. Което ще направи A-Мen още по-забележителен артикул, заричат се от организацията.

Етикетът на бъдещото питие е не по-малко " новаторски ". На него е изобразен Христос, разперил ръце по същинско сходство на голямата скулптура на Исус в Рио де Жанейро с разликата, че лицето му евентуално е съзнателно зачернено

Отговорът на църквата не закъсня. Пълна насмешка с хората и вярата от заболели хора - по този начин дефинира бъдещото хмелово създание пред " България Днес " отец Крум, свещеник на Шияковския манастир " Свети Архангел Михаил " край Костинброд.

" Сигурен съм, че ще има протест от страна на цялото духовенство. Това е срамно и позорно в името да се печелят пари! Какви са тези хора, които го вършат и мислят това нещо? Твърдо срещу съм сходни провокации ", безапелационен беше Божият чиновник.

За бирената цел са нужни 6000 $, като посредством дарения към този момент са събрани 330 $. Но почитателите на бирата са безапелационни, че ще съберат средствата и ще пият бира със светена вода от септември.

Това е третата и най-смела досега концепция от Българската бирена черква. През 2017 година дружно с верига за бургери бе основан първият бургер у нас, в чиято рецепта участва и бирата като съставна част. Той носеше алегорично името Свещеникът.

През предходната година ББЦ провежда провеждането на първите курсове в страната по бирена йога, в която медитацията бе съчетана с чаша от пенливата течност.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР