Бира като за световно... но не съвсем. Феновете в Москва

...
Бира като за световно... но не съвсем. Феновете в Москва
Коментари Харесай

Къде ми е бирата: как Москва може да "пресъхне" за световното

Бира като за международно... само че не напълно. Феновете в Москва са изправени пред угрозата да останат без слабоалкохолната напитка по време на международното състезание по футбол.

Някои заведения в града към този момент са свършили запасите си от бира, а доставката лишава много време поради рестриктивните мерки за продажба на алкохол и напредване на артикули около шампионата.

" Не предполагахме, че те (феновете) ще желаят единствено бира. Има доста хора в Москва и всички пият ", заяви пред " Ройтерс " неназован сервитьор от заведение в Москва.

Според него връзката сред топло време и футбол е в основата за огромното търсене на напитката. Той добавя, че бирата е свършила в понеделник, като за доставянето й са нужни най-малко 24 часа.

През последното десетилетие продажбите на бира в Русия са паднали с една трета поради рестриктивните мерки за продажба и реклама. Това накара бирариите да не чакат смяна в наклонността.

Преди шампионата пивоварите в Москва пресметнаха, че бюджетът на столицата няма да получи до 2 милиарда рубли поради рестриктивните мерки за продажба на алкохол. В стеснен регион към двата стадиона в града работи специфичен режим за влизането на рейсове и камиони, което основава проблем за доставчиците.

 Къде ми е бирата: по какъв начин Москва може да
© Reuters

" Слънцето ги кара да ожадняват. В Русия споделяме: " До дъно ". Харесва ми, че хората одобряват културата ни ", споделя барманът Дмитрий, съгласно който футболните почитатели са изпили 800 литра бира за три дни.

Хърватският ентусиаст Иван отпива от своя кен и разяснява, че бира има на всички места. " Някъде има, някъде не. Просто би трябвало да знаеш къде да я намериш ", показва той пред " Ройтерс ".

Какво би трябвало да знаете за международното
Пълна стратегия на международното и къде ще се излъчват мачовете: вижте тук
Кои са любимците: Бразилия против европейските тимове
Кои са стадионите: четете тук
Кои са футболистите, които могат да впечатлят: четете тук
Гласът на бизнеса и спонсорите: четете тук
Какво чака българският бизнес около международното: четете тук
Кои са топките от международните шампионати: разгледайте галерията
Кой е по-по-най измежду състезателите и тимовете: разгледайте графиките

Всичко, което би трябвало да знаете за: Световното по футбол (246)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР