Биоземеделието е система за производство на качествени и здравословни храни,

...
Биоземеделието е система за производство на качествени и здравословни храни,
Коментари Харесай

Биоземеделието днес - хибрид между старото и новото

Биоземеделието е система за произвеждане на качествени и здравословни храни, която натъртва на лимитираното потребление на пестициди и други стимулиращи растежа, неподходящи субстанции. Тенденцията, нашумяла в последните 5 години, в действителност може и да се схване като връщане към далечното минало, когато биоземеделието е било единственият метод, по който да се отглеждат плодове и зеленчуци.
Освен съдействие запазването на околната среда, похватът също е отговор на търсенето на екологично чиста продукция. Производството и потреблението на биологични храни се усилва непрестанно и през днешния ден над 1 млн. фермери в 154 страни по целия свят стопанисват по биологичен метод 35 милиона хектара земеделска земя.
За био земеделието най-важно е времето. Повечето разноски, нормално свързани с добавките за напредък или предотвратяване от инсекти, както и машини за работа, нямат рубрика в биологичното земеделие. Някои практикуващи даже не употребяват и техника като трактори за оране, тъй като настояват, че унищожава плодородността на почвата. За наторяване биофирмерите употребяват тор, която е органична или са създали сами като да вземем за пример листен тор с коприва.
Не всеки био запалянко има опция да стопанисва земеделска земя в огромен мащаб и да създава екологично чисти плодове и зеленчуци. Това докара до още една от новите трендове в последните години, а точно градското земеделие. Похватът се концентрира върху съживяването на запустели или изоставени зелени площи в обитаеми места със стопанска, нефинансова цел.
В България течението стремително набира известност. Вече е направено изследване за подобаващи терени за развиване на градско земеделие и е основана интерактивна карта на местата, даващи опция за развъждане на храна, както и към този момент съществуващите градини като Биоградина Витоша, Градина за Дружба и други.
За повече интерес може да видите обозначените пространства ТУК.
Комбинацията от градско и био земеделие е прелестен метод за възобновление на типичен икономически практики, обезпечаване на чиста храна с явен генезис, потребление на опустели аграрни земи и явен знак, че това е повече обществено придвижване, в сравнение с метод за занаят.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР