Биоцентралата в село Труд остава затворена. Това реши комисия с

...
Биоцентралата в село Труд остава затворена. Това реши комисия с
Коментари Харесай

Биоцентралата в село Труд остава затворена, нарушенията не са отстранени

Биоцентралата в село Труд остава затворена. Това реши комисия с представители на Регионална инспекция за опазване на околната среда, РДНСК, РЗИ, ОДБХ, Община Марица и Областна администрация, която през днешния ден извърши инспекция на място по искане на притежателя, съобщи Българска национална телевизия.

В писмо до институциите притежателят упорства да се анулира насилствената мярка, издадена от екоинспекцията през октомври, с претекст, че към този момент е отстранил нарушаванията в обекта. Според направилите инспекцията обаче не са налице условия за анулация на краткотрайното прекъсване на централата, разяснява инж. Митко Стойчев от Областна администрация.

От своя страна регионалният шеф Дани Каназирева също съобщи, че е изрично срещу анулацията на насилствената мярка и стартирането на биоцентралата без да са отстранени нередностите.

" За да бъдат отстранени се изисква ново капиталово желание, одобрение на планове, издаване на строително позволение, защото това води до основни промени на построените все още уреди. Категорично съм срещу този път процедурата да не бъде изпълнена по закон, защото видяхме какви са последствията от това в процеса на създаване на биоцентралата. Компромис със здравето на хората не следва да се позволява и от страна на екипа на регионална администрация прецизно ще следим за съблюдаване на законността ", означи Каназирева.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР