BioShock отдавна е влязъл във вечния канон на гейминга, но

...
BioShock отдавна е влязъл във вечния канон на гейминга, но
Коментари Харесай

Netflix работи по лайв-екшън по BioShock

BioShock от дълго време е влезнал във безконечния канон на гейминга, само че сходно на доста други емблематични заглавия от света на видеоигрите, наследството на Кен Ливайн по този начин и не видя кино акомодация. А за сходен план се заприказва още през 2008. През 2011 обаче, считаният тогава за режисьор на лентата Гор Вербински („Самотният рейнджър“, „Мексиканецът“) за неуспех на договарянията за лентата, а през предходната година той и повече за всичко случило се тогава. От думите му се разбра, че желанието му е било да сътвори акомодация, която да бъде почтена на оригинала, само че наподобява Universal са се отдръпнали от концепцията. Дали щеше да се получи нещо велико или сходно на други кино реализации на видеоигри, да е цялостен неуспех е мъчно да се каже. За сходен план се заприказва за малко още веднъж и през 2011 с нов режисьор – Хуан Фреснадильо. Но и той се провали, а повода за това публично беше спор за бюджета. А в този момент концепцията за филм по BioShock се възроди, само че новината, най-малко мен, никак не ме радва, вземайки поради коя компания се заема с работата по кино лентата: Netflix.

Новината за лайв-екшън филм по BioShock оповестиха от стрийминг услугата, дружно с шефа на Take-Two Строс Зелник, който дефинира Netflix, като „едни от авангардните разказвачи в цялата развлекателна промишленост днес“.

„Развълнувани сме, тъй като те споделят нашата визия и пристрастеност към поредицата BioShock, която е обичана от милиони почитатели по целия свят“, споделя Зелник.

Към сегашния миг повече детайлности за идния филм не се знаят, само че евентуално в идващите седмици и месеци да чуем още от Netflix. Няма детайлности и към, който се създава от Cloud Chamber Studios, студио, което 2К и Take-Two сътвориха преди три години точно за създаването на нова игра от поредицата. Но без присъединяване на Кен Ливайн.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР