BioNTech SE и Moderna Inc. работят за адаптиране на своите

...
BioNTech SE и Moderna Inc. работят за адаптиране на своите
Коментари Харесай

Акциите на Pfizer и Moderna скочиха след тази новина

BioNTech SE и Moderna Inc. работят за адаптиране на своите ваксини против COVID-19 за справяне с разновидността Омикрон. Германският сътрудник на Pfizer Inc. съобщи, че може да има подготвена нова версия в границите на 100 дни, в случай че е належащо, написа Bloomberg, съобщи Bloomberg TV Bulgaria.

Първите стъпки за създаване на нова ваксина се припокриват с проучванията, нужни, с цел да се реши дали ще е нужна нова ваксина - развой, който и BioNTech, и Moderna започнаха предишния четвъртък, когато новините за новия вид започнаха да се популяризират по света. BioNTech, Pfizer и Moderna се подготвяха от месеци за опцията да се наложи да трансформират своите ваксини, с цел да се оправят с нов вид. Те ще могат да ги придвижат с невиждана скорост: и двете ваксини употребяват осведомителна РНК технология, което редуцира времевата линия за създаването на нова ваксина единствено до няколко месеца.

Омикрон породи опасения по целия свят, като страните ползват забрани за пътешестване, с цел да печелят време, до момента в който откривателите се надпреварват да проучат дали новият вид може да избегне имунизациите и ще се популяризира по-бързо. Разбирането на новия вид евентуално ще отнеме няколко седмици, съгласно учените. Акциите на BioNTech се повишиха с 5,5% в търговията преди отварянето на тържищата в Съединени американски щати, удължавайки скока от 14% в петък. Moderna скочи с 11%.

BioNTech и Moderna обявиха, че би трябвало да стане ясно до седмици дали ще би трябвало да поправят имунизациите си. Стандартната процедура е да стартираме създаването на обновена ваксина паралелно с провеждането на проби за това по какъв начин новият вид реагира на съществуващата ваксина, „ с цел да не се губи време “, споделиха от BioNTech. „ Лабораторните проби ще дават повече информация за това дали ще е нужна акомодация на имунизацията или не. Ваксинираните хора към момента би трябвало да бъдат предпазени, според от това какъв брой от дълго време са получили имунизациите си, а към този момент най-хубавият съвет е да се вземе една от актуалните ваксини против COVID-19 “, сподели основният медицински шеф на Moderna Пол Бъртън в неделя в предаването „ Andrew Marr Show “ на Би Би Си.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР