BioNTech планира 50% увеличение на персонала в най-голямата си германска

...
BioNTech планира 50% увеличение на персонала в най-голямата си германска
Коментари Харесай

BioNTech увеличава персонала с 50% в най-голямата фабрика за ваксини в Германия

BioNTech възнамерява 50% нарастване на личния състав в най-голямата си немска фабрика през 2022 година Причината е нарасналото търсене на бустерни дози на имунизацията против Covid-19.

BioNTech ще отвори към 250 работни места тази година във фабриката в Марбург, оповестиха от компанията, заяви Bloomberg. В момента там работят 500 души. Планирана е и инвестиция от към 50 милиона евро, както и спомагателни пространства за офис.

Фабриката в Марбург е една от най-големите заводи за РНК ваксини в света. Доставките и възлизат на над 1,2 милиарда дози от имунизацията за Covid, която BioNTech създаде взаимно с Pfizer. Двете компании оповестиха, че ще могат да произведат до 4 милиарда дози от имунизацията в обектите си по целия свят тази година.

BioNTech разгласи, че може да създаде и други типове иРНК ваксини във фабриката в Марбург, откакто бъдат утвърдени. Германската компания работи по ваксини против грип и херпес зостер дружно с Pfizer и има свои разработки за малария, туберкулоза и херпес.

BioNTech купи обекта в Марбург през 2020 година от Novartis AG, употребен от компанията за произвеждане на медикаменти. Компанията отвори заводът иРНК ваксини през март 2021 година Германската компания е наела 200 нови чиновници в Марбург, откогато купи обекта през ноември 2020 г.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР