Бионсе и Джей-Зи счупиха рекорда през май за най-скъп имот

...
Бионсе и Джей-Зи счупиха рекорда през май за най-скъп имот
Коментари Харесай

1 млн. долара годишно струва персоналът в новото имение на Бионсе и Джей-Зи

Бионсе и Джей-Зи счупиха върха през май за най-скъп парцел в Калифорния.

Двойката си купи имение с повърхност от 40 000 квадратни метра и аспект към Тихия океан в Малибу за 200 млн. $.

Такъв дом изисква елементи и внимание при поддръжката, които двама души не могат да обезпечат сами (особено в случай че са заети да обикалят света за турне или промоция на новия си албум), написа Insider.

" Тези парцели действат като добре смазана машина ", изяснява Джени Грийнууд Хюбър, притежател и създател на Heritage Estate Management. " На такова високо равнище поддръжката им е независим бизнес. ", добавя тя.

Компанията дава услуги по ръководство на семейството в имения на Западното крайбрежие в местоположения като Бевърли Хилс и Малибу, където се намира новият дом на семейство Бионсе и Джей-Зи.

Когато става въпрос за личен състав, това значи наемане на чиновници на цялостно работно време, които да поддържат дома в безупречно положение. Нещо като " Абатство Даунтън " през 21-ви век: Камериерки, които да управляват всички действия по разчистване на пространствата, да обслужват притежателите и техните гости; бавачки, които следват децата неразделно и прислужници, чиято съществена задача е да се грижат за дрешника на господарката на дома, добавя още Хюбър.

В един парцел могат да работят до 50 души по едно и също време. Обслужването на имения като това на Бионсе и Джей-Зи в Малибу може да коства до седемцифрена сума годишно за личен състав на цялостен работен ден.

" Това е като хотел ", споделя Хюбър. Тя предлага най-малко 10 ротиращи се икономки, двама-четирима домоуправители, градинари на цялостен работен ден, трима-четирима ротиращи се готвачи, многочислени камериери, водачи и бавачки и възпитатели, в случай че има деца.

Според Хюбър домоуправителите и икономките могат да печелят от 30 до 35 $ на час, готвачите - от 50 до 100 $, а камериерите и бавачките - над 100 000 $ годишно. При личен състав от 20 души притежателите на парцели могат да заплащат близо 5 000 $ дневно - или 1,8 млн. $ годишно.

Това е доста по-малко личен състав, в сравнение с може да е нужен на звездното семейство, само че предвид на чистото положение на Джей-Зи, което се прави оценка на 2,5 милиарда $ и на Бионсе, което се прави оценка на 540 милиона $, това е постижима сума.

Компанията Heritage Estate Management най-често обслужва парцели с повърхност до 15 000 квадратни метра, с шест и повече спални. Клиентите, постоянно притежатели на огромен бизнес или рискови капиталисти, могат да си разрешат да заплащат на други хора да ръководят скъпите им домове.

Този тип услуги обаче не са евтини.

За ръководство на парцели Heritage Estate Management таксува клиентите си по закрепена цена от 175 $ на час за по-малко от 20 часа месечно за ръководство на парцели и 150 $ на месец за 20 или повече часа.

Някои клиенти желаят визити няколко пъти месечно с годишна поддръжка, до момента в който са отвън града. Други клиенти избират по-редовни визити, да вземем за пример един път седмично.

Според Хюбър чиновниците ѝ могат да работят от 20 до 50 часа месечно в едно имение. В ниския клас това коства на притежателите към 36 000 $ годишно.

Дори единствено три седмици работа възлизат на към 75 000 $ при 30 $ на час, без да се включва работата през уикенда или изключителният труд - безценен разход за втори дом.

С 40 000 квадратни метра на свое разположение Бионсе и Джей-Зи несъмнено имат място за качествена релаксация и пространство за ентусиазъм. А в случай че решат, че се нуждаят от в допълнение равнище на комфорт, което обезпечава личният състав на цялостен работен ден, ще би трябвало да са подготвени да се разделят със солидна част от галактическите си възнаграждения.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР