Биомасата на летящи насекоми, които са от основно значение за

...
Биомасата на летящи насекоми, които са от основно значение за
Коментари Харесай

Летящите насекоми в Германия са намалели със 75% за 30 години

Биомасата на летящи инсекти, които са от главно значение за екосистемите, е намаляла в Германия със 75% за към 30 години, без учените да са изцяло сигурни за аргументите.

Изследователи вършат изследвания в предпазени региони в Германия от 1989 г.Те допускат, че пестицидите, употребявани в селското стопанство са виновни за този обезпокоителен факт.

Техните проучвания сочат, че фрапантното понижаване на летящи инсекти се следи каквито и да са климатичните условия, метода на потреблението на почвите или характерностите на другите региони. Според ентомолози за толкоз фрапантно понижаване на насекомите евентуално са намесени и по-глобални фактори и е належащо да се създадат спомагателни изследвания в тази посока.

Летящите инсекти играят основна роля за разнасянето на цветния прашец и опрашването на 80% от растенията в природата, както и за храненето на 60% от птиците.
Предишни проучвания разкриват тревожно понижаване на популациите на някои типове инсекти /главно пчели и пеперуди/ в Европа и Северна Америка, само че не и на биомасата на летящите инсекти като цяло за дълъг интервал от време. /АФП
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР