Биолози откриха странна жаба с нос като на тапир в

...
Биолози откриха странна жаба с нос като на тапир в
Коментари Харесай

Биолози откриха в Перу странна жаба с нос като на тапир

Биолози откриха странна жаба с нос като на тапир в перуанската амазонска джунгла, заяви Мейл онлайн. Дългият и закривен надолу нос на жабата ѝ служи, с цел да се зарива подземен. Учените са я разкрили с помощта на присъщите звуци, които издава.

Видът е наименуван Christened Synapturanus danta. Той има тъмна червеникаво-кафява кожа, само че коремът е кремаво-жълт с кафяви петънца към страните. Тялото е дълго едвам 1,8 см.

" Тези жаби в действителност се откриват мъчно и по тази причина са незадоволително изучени. Те са образец за скритото многообразие в басейна на Амазонка Приличат на подигравка на тапир, поради огромното пихтиесто тяло с тази дребна заострена глава " споделя Мишел Томпсън от чикагския музей " Фийлд ".

Жабата е известна от дълго време на локалното население, само че до момента е била непозната на биолозите. Името, което са ѝ дали се превежда като жаба-тапир. Международен екип от биолози я открива с помощта на помощта на локални водачи през ноември 2019 година Официално название и изложение тя е получила предишния месец.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР