Биолози от САЩ представиха Дървото на живота с 2,3 млн.

...
Биолози от САЩ представиха Дървото на живота с 2,3 млн.
Коментари Харесай

Дървото на живота се сдоби с повече от 2 млн. живи организми

Биолози от Съединени американски щати показаха Дървото на живота с 2,3 млн. типа живи организми (животни, растения, гъби, микроорганизми). Резултатите от проучванията са изложени в сп. Proceedings of the National Academy of Sciences, оповестява уеб сайтът на университета Дюк в Северна Каролина.

Проектът съставлява изложение на еволюционните връзки на 2,3 милиона типа и се явява първият стадий по пътя на основаването на голям азбучник (аналог на Wikipedia) за проучване на 3,5 милиарда години еволюция на живота на Земята. Както означават учените, първичният вид на Дървото на живота е съдържал по-малко от 500 типа.

Знанието на еволюционните взаимоотношения сред организмите ще разреши на експертите да получават нови препарати, да подобрят реколтите на селскостопанските култури, а също да наблюдават развиването на редица инфекциозни болести, по-конкретно ХИВ, грип и ебола.

В плана „ Дърво на живота “ вземат присъединяване 11 научни и просветителни институции на Съединени американски щати. При основаването му са употребявани повече от 7500 филогенетични проучвания, оповестени в интервала от 2000 до 2012 година допълнително от 100 научни издания. Учените означават, че единствено във всяко шесто проучване създателите са представяли своите данни в дигитален тип.

Повечето еволюционни дървета се показват във тип на PDF файлове, които е невероятно да се нанесат в базата данни и да се обединят с наличните материали. Учените означават, че това води до раздор сред наличната информация за организмите и нейната оперативна досегаемост.

Това на собствен ред води до такава степен, че еволюционните взаимоотношения сред другите типове не са ясни до дъно. Като цяло сходно нещо е открито за към една пета от известните на науката типове. Работата на учените е била финансирана от Националния теоретичен фонд на Съединени американски щати, който за три години ще даде на биолозите 5,76 млн. $.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР