Биолози от Хавайския университет в Маноа, както и от Националния

...
Биолози от Хавайския университет в Маноа, както и от Националния
Коментари Харесай

Започна шестото масово измиране на Земята


Биолози от Хавайския университет в Маноа, както и от Националния природонаучен музей в Париж, показаха доказателства, че на Земята е почнало всеобщо измиране на типовете. Учените са сигурни, че всеобщата гибел към този момент е почнала и повода за нея е активността на човечеството, написа Biological Reviews, цитира Блиц.

Експертите акцентират, че през днешния ден шестото всеобщо измиране е обвързвано единствено с избрани групи живи организми, които са в извънредно рисково състояние.

Това може да изясни за какво животните от Червения лист на IUCN умират по метод, който не е изключително видим спрямо други типове.

Изследователите също по този начин означиха, че описът на доста редки и застрашени типове включва единствено дребен брой безгръбначни, оценени за консервационен статус.

Всъщност животните от тази категория умират няколко пъти по-бързо и по този метод надвишават фоновата стойност. От 16-ти век до 13% от всички типове мекотели от съществуващите два милиона са изчезнали.

Това е почти 150-260 хиляди от най-разнообразните типове, макар че единствено 882 типа са изброени в Червената книга.

В същото време няма безусловно никакви доказателства, че морските флора и фауна са в същото сериозно положение като неморските. Струва си да се обърне внимание на обстоятелството, че островните типове са потърпевши няколко пъти повече от континенталните.

Към днешна дата учените се съмняват, че следващото изгубване е обикновено събитие и изцяло натурален развой. Те имат вяра, че единствено индивидът може да бъде силата, която има извънредно отрицателен резултат върху биосферата на нашата планета.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР