Биографичните книги са начин да опознаем света на популярните личности

...
Биографичните книги са начин да опознаем света на популярните личности
Коментари Харесай

3 рок книги за уикенда

Биографичните книги са метод да опознаем света на известните персони и да ги забележим в по-човешката им света. Рок биографиите обаче ни дават и още нещо - взор от вътрешната страна към света на музикантите и какво стои зад някои от обичаните ни песни. Ето три скорошни такива.

" Разказвачът "

" Истории за живота и музиката " е продължението на автобиографията на Дейв Грол - книга, която несъмнено беше чакана от почитателите на Nirvana и Foo Fighters. Бившият барабанист на първата и основател на втората група я написа по време на изолацията около пандемията и съумя да изненада всичко с лекия си фасон, по който разказва богатия си откъм събития живот.
 Снимка 621751

От детството във Вирджиния през присъединението към една от най-великите гръндж групи и трагичната кончина на Кърт Кобейн до основаването на Foo Fighters, и на личното му семейство - Дейв Грол несъмнено е повествовател, който си коства да се чуе. Допълнителен бонус съгласно нас е, че книгата излиза с истинската си корица.

Изд. Сиела, 24 лева

" Queen: Как стартира всичко "

Единствената публична биографична книга за Queen излиза с благословията на Брайън Мей и Роджър Тайлър още през 1992 година Новото й издание е ревизирано и допълнено, като цели да хвърли още повече светлина към историята на една от най-популярните рок банди вечно.
 Снимка 621752

От зараждането на концепцията за Queen до гибелта на Фреди Меркюри, книгата наблюдава професионалния път на бандата, като залага повече на обстоятелства и числа, свързани с достиженията й в музикалните ранглисти, продажбите и премиите. Включени са много фотоси.

Изд. Сиела, 25 лева

" Публична истина: 101% меродавност - роман от вътрешната страна за Pantera "

Буквално дни преди концерта на Pantera, който разтресе " Арена София " на 26 май тази година, излязоха записките на Рекс Браун. Басистът на именитата американска метъл група взема решение да опише историята й с ясното схващане какъв брой именити са Pantera, както и самият той.
 Снимка 621753

Това е и главната рецензия към " Публична истина " - Браун насочва вниманието главно към себе си и личните си достижения вместо да наблюдава в детайлите, които интересуват почитателите, историята на групата си.

Изд. Адикс, 24.99 лева.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР