Binance, виден играч в сектора на крипто борсите, премина през

...
Binance, виден играч в сектора на крипто борсите, премина през
Коментари Харесай

Войната в Близкия изток се отразява и на крипто борсите

Binance, изтъкнат състезател в бранша на крипто тържищата, мина през сложна година, белязана от правни проблеми, промени в управлението и външен напън.

Ситуацията се усложни още повече с повишаването на напрежението в израелско-палестинския район.

Според информацията израелските правоприлагащи органи са подхванали обилни ограничения, като разпоредиха закриването на голям брой сметки за криптовалути и иззеха цифрови активи на стойност милиони долари.

Тези дейности бяха част от продължаващите им старания да пресечен всевъзможни връзки сред пазарите на криптовалути и Хамас, изключително след нападението против страната им.

От началото на нападението на Хамас на 7 октомври беше обявено за закриването на над 100 сметки в Binance. Освен това управляващите интензивно търсеха информация за още към 200 сметки в криптовалута .

В отговор Binance удостовери, че е блокирала дребен брой сметки, като акцентира уговорката си да съблюдава интернационално приетите разпореждания за наказания. Компанията обаче се въздържа да даде спомагателни мнения по въпроса.

Усложнявайки провокациите, финансовите регулатори на Съединени американски щати повдигнаха изказвания за предходни връзки сред средствата, държани в Binance, и Хамас. Този въпрос излезе на напред във времето със правосъдния иск, подаден от Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC) против борсата през март.

В желае се твърдеше, че висши ръководители на Binance са получили информация, обвързвана с транзакции на Хамас, още през 2019 година

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР