Binance - най-голямата борса за търговия с криптовалути в света,

...
Binance - най-голямата борса за търговия с криптовалути в света,
Коментари Харесай

Нидерландия глоби криптоборсата Binance с 3.3 млн. евро

Binance - най-голямата борса за търговия с криптовалути в света, през днешния ден беше санкционирана с 3.3 млн. евро от Централната банка на Нидерландия поради това, че развива активност в страната без регистрация.

Глобата беше наложена, откакто през август 2021 година централната банка насочи предизвестие към Binance, че предлага криптоуслуги в Нидерландия без да разполага с разрешението да прави това.

На компанията беше наложена санкция от трета категория, която е най-сериозната. Съгласно тази категория, лимитът е 4 млн. евро.

Нарушението е осъществено в „ нескончаем интервал “ от време, простирайки се от 21 май 2020 година най-малко до декември 1 декември 2021 година “По тази причина от централната банка смятат, че неспазването на разпоредбите е доста тежко”.

От банката също по този начин са взели поради размерите на Binance и “много забележителната й потребителска база в Нидерландия.” Компанията е най-голямата криптоборса в света, като дневните й размери на спот търговия надвишават 15.5 милиарда $, сочат данни на CoinGecko.

От Binance са обжалвали санкцията на 2 юни.

Говорител на Binance е декларирал пред CNBC, че компанията се надява да остави този спор зад тила си, защото се надява да получи лиценз за Нидерландия.

Глобата е понижена с 5%, тъй като от Binance са кандидатствали за регистрация и са били “относително прозрачни” по отношение на активността си по време на процеса, споделят от централната банка, която към момента преглежда заявката на криптоборсата.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР