Биляна Якова - ръководител на проект Интегриран градски транспорт Варна

...
Биляна Якова - ръководител на проект Интегриран градски транспорт Варна
Коментари Харесай

Биляна Якова с коментар за Интегриран градски транспорт Варна

Биляна Якова - началник на план " Интегриран градски превоз Варна " – първа фаза, разяснява с писмо до медиите, конференцията на която бе изнесено, че има финансови измами по план " Интегриран Градски превоз Варна " - първа и втора фаза.

Диан Иванов споделя: " По план интегриран градски превоз първа и втора част открихме голям брой финансови злоупотреби, като част от тях предадохме на прокуратурата. И следва сега да предадем една голяма част от документите, която се намира в постройката на стоматологията. Разпоредил съм комисия да опише всички документи... “

Коментар Биляна Якова: По план „ Интегриран градски превоз на Варна “ – първа фаза, са осъществени голям брой инспекции от способените институции (Съд, Прокуратура, ОСЕС, Сметна палата, Управляващ орган на МРРБ) и не са установени никакви нарушавания. Гордо мога да заявя, че не съм позволила по плана да бъдат наложени финансови корекции. Има документи и доказателства в тази тенденция. (При поискване по съответния ред, ще ви бъдат предоставени). Бих желала да направя и следното конкретизиране, началник съм на плана по първата фаза.

А по отношение на документите, която се съхранява в постройката на Стоматологията, където е и работното ми място, ще изнеса шокиращи обстоятелства и доказателства за самоуправните дейности на зам.-кмета Диан Иванов.

На конференцията, Диан Иванов сподели: Предстои сега да предадем една голяма част от документите, която се намира в постройката на стоматологията. “Разпоредил съм комисия да опише всички документи. “

Коментар Биляна Якова: Знаете ли, че в мое неявяване на 30.01.2024 година (същият ден не бях на работа), на база на устно предписание от Диан Иванов, четирима чиновници от Община Варна са отишли в стоматологията, където се обитава работното ми място и двама от тях с дрелка са разрушили патрона и сменили ключалката. Фактът че с щурм са разрушили патрона и са сменили ключалката, и са запечатали стаята е много стеснителен, защото това е отнемане и безчинство от страна на чиновниците изпълнили устните разпоредби на Диан Иванов. Т.е. стеснен ми бе достъпа до работното място, захласнати са персоналните ми движимости, които са в стаята. Има и значими документи в стаята, касаещи плана. За самоуправните дейности на Диан Иванов съм подала тъжба в прокуратурата.

Диан Иванов сподели и следното: „ Там едно длъжностно лице ръководи завършил 2016 година план интегриран градски превоз - първа част, който завършва 2016 година Проект, който страната е отчела пред европейската комисия. Едно лице взимало хонорари в продължение на осем години, възлагало е по контракти свързани с градския превоз милиони, дублирам милиони… “.

Коментар Биляна Якова: Как и по какъв метод Диан Иванов е открил, че плана е завършил и всички заплащания по съставените елементи са разплатени? Знае ли, че един европейски план се състои от безплатна финансова помощ, възможни за възобновяване по оперативната стратегия и част съфинансиране от страна на бенефициента, т.е. Община Варна? Как да знае? Най-вероятно подведен от консултантите си от общината? (Може да извърши вътрешна инспекция, кой го е заблудил, те с Коцев са експерти по „ Вътрешните следствия “).

Знае ли, че според контракта за безплатна финансова помощ и бюджета на плана един от съставените елементи - „ Ремонт на производствено-техническата база на Градски превоз “, който е част от личния финансов принос на Община Варна към момента има неизплатени средства заради формирано следствено дело на база осъществена инспекция от мен и направено мнение? Финализирането на този съставен елемент ще стане факт откакто се произнесат способените органи. След което следва осъществяване на финален самостоятелен финансов одит на целия план. Т.е. моите задължения не са завършили по този план. Съгласно длъжностната ми характерност давам отговор за цялостното финансово, административно и техническо осъществяване на целия план, който се състои от безплатна финансова помощ, възможни за възобновяване по оперативната стратегия и част съфинансиране от страна на бенефициента, т.е. Община Варна.

А по отношение на казаното от него: „ Едно лице взимало хонорари в продължение на осем години, възлагало е по контракти свързани с градския превоз милиони, дублирам милиони… “, коментарът ми е следния:

Да, получавала съм хонорари и ще не преставам да получавам до привършване на уговорките ми по плана, тъй като същите ми се поставят според трудовото законодателство и на база подписано съглашение с работодателя.

Диан Иванов сподели и следното: „ възлагало е по контракти свързани с градския превоз милиони, дублирам милиони… “, това е безапелационна, огромна опашата неистина.

Коментар Биляна Якова: Не съм била възложител на нито един от контракт по съставените елементи на план „ ИГТВ “. Възложител за един от съставените елементи на плана бе „ Градски превоз “ ЕАД – Варна, тъй като е сътрудник по плана. Има документи и доказателства в тази тенденция. (При поискване по съответния ред, ще ви бъдат предоставени).

Диан Иванов сподели и следното: „ Възлагани са поправки, без да има пълномощия с прекратен… в трудовия контракт същото лице е записано, че трудовият контракт е до привършване на плана. Проектът е завършил 2016 г… “ (Цитатът е представен, по този начин както го е споделил на пресконференцията).

Коментар Биляна Якова: Защо не му зададохте въпроса, по какъв начин се разпореждат поправки от длъжностно лице без да има пълномощия и с преустановен контракт? Умът ми не го побира, по какъв начин ще разпореждам поправки без да имам пълномощия и то с прекратен… трудов контракт? А по какъв начин съм получавала тогава възнагражденията си и на какво съображение? Истината е, че според упълномощаващи заповеди от кмета на Община Варна съм била възложител на контракти с предмет: „ Извънгаранционната поддръжка на автоматизираната билетната система на Община Варна “. Правя и уточнението, че това са следващи контракти и не са обвързани с финансиране, касаещ контракта за безплатна финансова помощ по план „ ИГТВ “. По тези контракти също са осъществени инспекции от съответните способени институции и не са открити нередности. Има документи и доказателства в тази тенденция. (При поискване по съответния ред, ще ви бъдат предоставени).
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР