Биляна Дудова се класира на полуфиналите в категория 62 килограма

...
Биляна Дудова се класира на полуфиналите в категория 62 килограма
Коментари Харесай

Биляна Дудова с нов триумф и крачка напред към Олимпиадата в Париж

Биляна Дудова се класира на полуфиналите в категория 62 кг на олимпийските квалификации по битка в Баку, а останалите пет български националки отпаднаха, предава БНР. Последният шампионат за систематизиране на местата за Париж 2024 ще бъде извършен в Истанбул през месец май.

Дудова стартира от четвъртфиналите, късето срща неуместната за нея  Йохана Линдборг, която я победи на европейското състезание в Букурещ през февруари. Този път българската националка направи чиста битка, не позволи неточност и завоюва с техническо предимство при 9:0 точки против шведката.

В полуфиналите съперничка на Дудова ще е французойката Амелин Дуаре, като единствено победителките в двата полуфинала ще завоюват квоти за присъединяване на олимпийските игри това лято.

В категория 50 кг Миглена Селишка също стартира от четвъртфиналите, само че отстъпи с 4:5 точки пред състезаващата се с безпристрастен статут Надежда Соколова. 

В теголова група 68 кг Мими Христова имаше за съперничка в пъвата среща  състезаващата се за Азербайджан българка Елис Манолова и я победи с 4:2 точки. В следвщата битка бъгарката  натрупа  огромна преднина от 8:0 точкисрещу Манола Скобелска, само че във втората част на битката позволи украинката да я тушира.

В категория  57 кг Евелина Николова записа втората си поредна победа за годината против французойката Матилде Ривиер, само че в четвъртфиналите не съумя да преодолее  германката Сандра Парушевски. Николоа  загуби с 2:4 точки и също ще чака последната подготовка в Истанбул, с цел да пази олимпийския си орден.

Ирена Бинкова в категория 53 кг и Ванеса Георгиева в категория 76 кг също отпаднаха от шампионата.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР