Билките са едни от най-лесните за отглеждане растения, които можем

...
Билките са едни от най-лесните за отглеждане растения, които можем
Коментари Харесай

Билки, които да засеем сега у дома

Билките са едни от най-лесните за развъждане растения, които можем да гледаме в съвсем всевъзможни условия и да използваме по най-разнообразен метод. Плюсовете им варират от това, че можем да ги насадим в градината, на балкона или в саксийка в кухнята през това да ги употребяваме като репелент до обстоятелството, че може да имаме непрекъснато пресни подправки на разположение. Ето няколко съществени и лесни за развъждане, които да засадим още този месец.
 Снимка 435767

Босилек

Чудесната, сочна и ароматна фалшификация може да се употребява по най-разнообразни способи - добавена към салата, паста, като пресни зелени листа на пица, за изработка на песто или просто за ароматно растение, гонещо комарите. Оптималното му време за напредък е лятото, когато получава сред 6 и 8 часа слънчева светлина. Засява се в богата почва, която се държи влажна, само че не би трябвало да подгизва. Лесен метод да го захванем е, когато сложим клонче от купена връзка босилек във вода и той пусне корени. Ако отстраняваме цветовете, когато се появят, ще имаме повече листа.

Мента

Изключително скромно и бързорастящо растение, което може да употребяваме за фалшификация на ориенталски ястия, за чай или за отлично лятно мохито. Най-лесно се захваща от корен и бързо се популяризира, по тази причина би трябвало да се управлява.
 Снимка 411726

Мащерка

Дивият й генезис предопределя условията й - съвсем минимални. Мащерката е лесна за развъждане, само че задоволително ароматна, с цел да имаме фалшификация за пастата си даже от една саксийка. Все отново би трябвало да имаме поради, че култивираният й тип не е толкоз изобилен, колкото диворастящия. Полива се, когато почвата изцяло се изсуши.
 Снимка 435766

Див лук

Модерната фалшификация, с която се декорират ефектно всевъзможни ястия, елементарно може да се гледа в саксийка. Ако го подрязваме постоянно, може да имаме зелени листа през цялата година. Захваща се елементарно от семена - остава ни само да го поливаме при засушаване и да го употребяваме допустимо най-вече.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР