Билките и подправките са най-добрият начин да превърнете дори и

...
Билките и подправките са най-добрият начин да превърнете дори и
Коментари Харесай

Три летни подправки, без които не можем

Билките и подправките са най-хубавият метод да превърнете даже и най-обикновената храна в кулинарен шедьовър. Те придават трогателен мирис на всяко ядене и са извънредно потребни за организма. Ето 3 летни подправки, без които не можем:

Мента

Ментата е повсеместен артикул – както фалшификация, по този начин и билка. Тя подтиква храносмилателните ензими, виновни за усвояването на питателните субстанции и мазнините в храната, като ги трансформира в сила.

Ментовият чай е отлично разхлаждащо пиво за топлите летни дни. Билката възстановява сърдечния темп, оказва помощ при тахикардия, стенокардия и аритмия. При високо кръвно националната медицина предлага настойка от мента, валериана и лайка.

Тя е в основата и на доста алкохолни и безалкохолни коктейли .

Босилек

Босилекът се употребява в ястия, супи сосове и салати. Той е богат на витамини и е натурален имуностимулант. Заради високото наличие на етерични масла има антисептично, болкоуспокояващо и релаксиращо деяние. Подобрява кръвообращението и стабилизира кръвната захар.
 босилек ThinkStock/Getty Images-->
Кардамон

Кардамонът има сладостен и леко лют усет. Поръсете кардамон в овесената каша и по този начин ще извършите утринната си закуска здравословна и вкусна. Той е идеалната подправка  за лятото, защото улеснява храносмилането.

Богат е на витамин А, витамин С, калий, калций, мед, желязо и други хранителни субстанции. Той потиска развиването на микробите , които предизвикват хранителни натравяния.
 кардамон ThinkStock/Getty Images

И още:
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР