Билките и медът са едни от най-полезните блага на природата,

...
Билките и медът са едни от най-полезните блага на природата,
Коментари Харесай

Как да си направим мед с билки?

Билките и медът са едни от най-полезните богатства на природата, които можем да консумираме за здраве и хубост. Затова ще ви дадем една хитра концепция по какъв начин да ги съчетаете по превъзходен и гръмък метод, тъй че да удвоите потребното им деяние.

Ще ви трябват единствено буркан мед, още един празен стъклен буркан и обичани сушени билки по ваш избор.

Натрошете и вкарайте цели стръкове от билките в празния буркан и залейте с меда. Така пчелният артикул ще съхранява в себе си и скъпите съставки от билката и ще има прелестен свеж горски мирис , съвършен за подслаждане на чай. А и подложен на рафт в кухнята ще бъде чудесна украса за уютния интериор.

По предпочитание можете да употребявате и композиция от няколко билки.
 мед ThinkStock/Getty Images
Ако пък не желаете из меда да има частици от билките, само че желаете да го извършите още по-полезен, можете благодарение на цедилка и дървена лъжица да прецедите " билков мед ". Ще стане постепенно, само че пък за сметка на това - хубаво.-->

Само би трябвало да натрошите съответната билка в цедката и да излеете меда, изчаквайки го да се изцеди, попил аромата на билката. Ако се наложи, помагайте си с дървената лъжица, с цел да натиснете билките и отцеждането да стане по- бързо.
 мед ThinkStock/Getty Images
И още:

Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР