Билката котешка стъпка е позната още като див босилек или

...
Билката котешка стъпка е позната още като див босилек или
Коментари Харесай

Билката котешка стъпка лекува рак

Билката котешка стъпка е позната още като див босилек или черновръх. Най-разпространеното название идва от цветчетата ѝ, които съвсем наподобяват на котешки лапички. Днес тя може да бъде открита съвсем на всички места из Родопите, Стара планина и Средна гора.

Котешката стъпка се употребява от хилядолетия като мощна билка. Когато дяконът Левски бил духовник, той лекувал всяко заболяване с настойка от това растение. Смята се, че точно котешката стъпка е панацеята против най-страшното заболяване – рака.

В наши дни потвърдените лечебни свойства на котешката стъпка са доста. Тя се употребява сполучливо за контролиране на кръвното налягане и артериалната проходимост. С нея се лекуват миоми и всевъзможни ракови формирания.

Котешката стъпка пречиства бъбреците и повлиява добре на положения като гастрит, цистит, Паркинсон. Подходяща е за диабетици. Освен това с котешка стъпка се лекуват още всички кожни болести, като екземи, кокоши бодил и повърхностни рани.

Има редица извършени проби, които потвърждават най-мощната мощ на котешката стъпка – да лекува рак. При използване на билката върху мишки, заболели от рак, те се възвръщат изцяло, без диря от заболяването.

Настойка от котешка стъпка се прави, като 1 с.л. котешка стъпка се залива с 400 мл вряща вода. Оставя се за 10 минути да се запари, след което се прецежда. От полученото се пие по 3-4 пъти на ден, преди хранене. Не се предлага на бременни, кърмачки, дребни деца и хора с всевъзможни сърдечно-съдови болести.

Освен смес, от котешка стъпка се прави и спиртен извлек. За задачата в буркан се поставят пресни листа и цветове от растението. Отгоре се заливат със алкохол. Оставят се на мрачно в ледник или мазе за към месец.

Когато е готово, се прецежда. От полученото се одобряват по 3-4 капки дневно, разтворени в чаша вода, половин час преди хранене. По този метод се ускорява имунитета, лекуват се грип, Паркинсон и всевъзможни леки и по-тежки настинки.

Лапи от билката пък се ползват за лекуване на всевъзможни повърхностни рани и кожни проблеми.

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР