БИЛИНС, Монт. (AP) — Апелативен съд на САЩ в сряда

...
БИЛИНС, Монт. (AP) — Апелативен съд на САЩ в сряда
Коментари Харесай

Съдът отменя мораториума върху федералните продажби на въглища в неуспех за демократите и природозащитниците

БИЛИНС, Монт. (AP) — Апелативен съд на Съединени американски щати в сряда отстрани мораториума върху лизинг на въглища от федерални земи в ход, който може да отвори вратата за бъдещи продажби на въглища от големи, обществени ресурси от горивото, което е главен източник на изменяща климата оранжерия газове.

Решението на състав от трима съдии на 9-ия областен апелативен съд на Съединени американски щати е крах за еколозите и депутатите от Демократическата партия, които работиха години наред, с цел да лимитират федералната стратегия за лизинг на въглища.

И въпреки всичко не е несъмнено какво търсене ще има от минната промишленост за нови контракти за наем: производството на въглища от федералните земи спадна внезапно през последното десетилетие, откакто доста електрически компании минаха към по-малко замърсяващи източници на сила като природен газ и възобновими източници.

Повече от 260 милиона тона въглища, или към половината от общото количество в страната, са били добивани от частни компании от наети федерални земи...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР