Били Джо Армстронг – фронтменът на Green Day, ще се

...
Били Джо Армстронг – фронтменът на Green Day, ще се
Коментари Харесай

Вокалистът на Green Day се отказва от американското си гражданство - заради абортите

Били Джо Армстронг – фронтменът на Green Day, ще се откаже от американското си поданство, а повода за това е несъгласието му с решението на Върховния съд, отменящо федералната отбрана за правото на аборт в Съединени американски щати. Това заяви музикантът в изпълнена с нецензурни думи тирада на сцената на стадион в Лондон.

„ Отказвам се от поданството си. Идвам тук ”, сподели той пред почитателите си в английската столица по време на концерт, част от турнето на Green Day, взаимно с Fall Out Boy и Weezer. А думите му бяха посрещнати с бурни аплодисменти.

Green Day frontman Billie Joe Armstrong has revealed he is “renouncing ” his US citizenship at a concert in London, following the recent overturning of Roe v. Wade.
— TalkTV (@TalkTV)
Миналата седмицаВърховният съд на Съединени американски щати прекатурна напълно досегашното си тълкувание на конституцията, като разгласи, че към този момент не може да има федерална отбрана за опцията на дамите да вършат аборт. Това означва, че обособените щатски управляващи към този момент имат право да вкарат цялостна възбрана върху прекратяването на бременността, без това да бъде оспорвано на по-висока инстанция. Решението поставя завършек на близо 50-годишната юридическа процедура след произнасянето по знаковото дело " Роу против Уейд ".

Съдебното решение провокира всеобщи митинги в Съединени американски щати.

Армстронг не е единственият музикант, които реагира на протичащото се. На фестивала в Гластънбъри предишния уикенд в Югозападна Англия Фийби Бриджърс поведе тълпата в скандиране против Върховния съд, а Били Айлиш посвети песента си „ Your Power “ на засегнатите от решението.

50-годишният Армстронг е роден в Съединени американски щати и постоянно е давал публичност на политическите си възгледи, в това число и против някогашния президент Доналд Тръмп, който отхвърли да одобри резултатите от изборите през 2020 година

Вокалистът на Green Day не е първият, който афишира, че ще напусне страната по политически аргументи. По-рано актрисата Упи Голдбърг и певицата Майли Сайръс също се заканиха, че ще изоставен Съединени американски щати, в случай че Тръмп бъде определен за президент. Но не го направиха.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР