Билборд на английски език, с който служителите на МВР смятаха

...
Билборд на английски език, с който служителите на МВР смятаха
Коментари Харесай

Свалиха протестния билборд на полицаите до стадион „Васил Левски“ в София

Билборд на британски език, с който чиновниците на Министерство на вътрешните работи смятаха да посрещнат евроделегатите у нас, беше свален през вчерашния ден, съобщи БТВ. Той се намираше до Националния стадион „ Васил Левски ” – на кръстовището на улица „ Гурко ” и бул. „ Евлоги Георгиев ” в столицата.

С него полицейският профсъюз уведомява евроделегатите, че българските служители на реда получават по-ниско заплащане от техните сътрудници в Европейски Съюз – главната им заплата е 340 евро.

От полицейския профсъюз обявиха, че нямат визия каква е повода, защото слагането е било платено за минимум 2 седмици. Уведомени са от притежателя на оборудването, че плакатът ще бъде свален.

Синдикатът има контракт за три билборда – до Националния стадион „ Васил левски ”, на ул. „ Фритьоф Нансен ” и бул. „ Цариградско шосе ”. Платили са към 200 евро на билборд.

На 11 януари – в деня на формалното разкриване на европредседателството, служителите на реда излизат на митинг с искане за 15-процентно нарастване на заплатите.

Те не са съгласни с нарастването, което е в действие от през вчерашния ден. По думите на синдикалистите става въпрос за растеж от 55 лева на заплатите на чиновниците на ВМР със приблизително обучение и 30 лева – за висшистите.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР