Бил съм препоръчан за уволнение чрез обаждане на премиера. От

...
Бил съм препоръчан за уволнение чрез обаждане на премиера. От
Коментари Харесай

Лично Борисов поискал от БАН да уволни Петър Кърджилов

Бил съм предложен за уволняване посредством позвъняване на премиера. От управлението ми споделиха, че би трябвало да напусна по взаимно единодушие или ще бъда уволнен дисциплинарно. Разбрах, че ръководителят на Българска академия на науките акад. Юлиан Ревалски е получил позвъняване от премиера персонално, а по-късно се е обадил на нашия шеф доцент доктор Петко Христов. Гл. ас. Лина Гергова също го е чула. Това описа Петър Кърджилов, ПР на един от институтите на Българска академия на науките в студиото на телевизия BIT.

„ Очевидно е, че нашето управление употребява името на премиера, с цел да притисне нашия пиар. Това е вид, който ми се коства вероятен “, удостовери по телефона самата гл.ас. Гергова.

Ултиматумът за овакантяване към пиара идва откакто той популяризира известие до медиите, че „ не прави чест на представителите на българското държавно управление да приписват заслугите си за признаването на българското малцинство в Албания само на себе си”, без да упоменат напъните на доктор Веселка Тончева и нейното достижение.

„ Има сериозна вътрешна неправда в Българска академия на науките, в това число и в заплащането, най-много към младите учени. Имам няколко образеца, които разобличават изключителното раболепство на управлението към тези, които са на власт “, сподели още Кърджилов. Според него, съвсем на 90% текстът на въпросното известие до медиите е бил координиран с управлението на института, само едно изречение е персонално негово.

Това е следващият случай на премахване на човек, ядосал премиера Борисов. Този път обаче има очевидци на неговото позвъняване, до момента в който при предходни сходни епизоди той постоянно оставаше зад кадър.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР