Бил и Мелинда Гейтс, които в продължение на десетилетия бяха

...
Бил и Мелинда Гейтс, които в продължение на десетилетия бяха
Коментари Харесай

Развод за $146 млрд.: Бил и Мелинда Гейтс се разделят

Бил и Мелинда Гейтс, които в продължение на десетилетия бяха измежду най-заможните фамилии в света и организираха забележителна филантропска активност, възнамеряват бракоразвод, предават международните медии.

Съобщението, че двойката се разделя след 27 години брак, пристигна в понеделник. Решението има капацитет да засегне софтуерната промишленост, да раздруса международното опазване на здравето, политиките против климатичните промени и обществените въпроси, свързани с равенството на дамите, както и голямо портфолио от бизнеси и недвижими парцели, считат от Bloomberg.

Бил и Мелинда Гейтс, които ръководят положение в размер на $146 милиарда, не са дали детайлности по отношение на финансовите си проекти, въпреки че акцентират, че ще продължат да работят дружно по тези въпроси.

65-годишният Бил Гейтс е четвъртият най-богат човек в света. 56-годишната Мелинда, някогашен управител в Microsoft, ръководи Bill & Melinda Gates Foundation дружно с него. Организацията към този момент е дарила над $50 милиарда Двамата остават съпредседатели на фондацията.

Решението на двойката съставлява втория сходен бракоразвод измежду най-богатите хора в света в последните години. През 2019 година Джеф Безос и Макензи Скот се разделиха — което направи Макензи една от най-богатите дами в света. В идващите месеци тя се трансформира в един от най-влиятелните филантропи и към този момент подари милиарди за разнообразни дела, в това число над $1,75 милиарда за битка против Covid-19.

За Бил и Мелинда Гейтс разделянето на активите ще бъде надалеч по-трудно в сравнение с при Безос, чието благосъстояние е съсредоточено най-много в акции на Amazon.

Състоянието на Бил Гейтс стартира с каузи му в Microsoft, само че акциите в софтуерния колос към този момент съставляват под 20% от активите му. През годините той даряваше скъпите бумаги на фондацията и точният му дял не е оповестяван откакто напусна борда на компанията предходната година.

Според FactSet, по последни данни, този дял коства към $26 милиарда

Най-големият му актив е Cascade Investment — холдингова компания с ползи в недвижимото имущество, енергетиката, хотелиерския бизнес, както и притежаваща акции в десетки обществени компании.

Законът на Вашингтон дава тенденция по какъв начин активите могат да бъдат разграничени. Според законодателството всичко, което е било добито по време на брака, се смята за равна благосъстоятелност на двамата. Но това не значи, че положението ще бъде разграничено поравно, а арбитър има право да даде крайното решение.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР