Бил Гейтс заяви, че рисковете от тежко заболяване от Covid-19

...
Бил Гейтс заяви, че рисковете от тежко заболяване от Covid-19
Коментари Харесай

Бил Гейтс: На хоризонта се задава нова пандемия

Бил Гейтс съобщи, че рисковете от тежко заболяване от Covid-19 към този момент са " трагично понижени ", само че на хоризонта се задава друга пандемия.

" Ще имаме нова пандемия. Следващият път ще бъде друг патоген ", сподели Гейтс, представен от CNBC.

Милиардерът приказва на годишната конференция по сигурността в Мюнхен, където съобщи, че напредъкът в медицинските технологии би трябвало да помогне на света да се оправи по-добре със идващия патоген. Според Гейтс това единствено по себе си не е задоволително.

" Ако всяка страна правеше това, което направи Австралия, тогава нямаше да приказваме за пандемия ", добави Гейтс.

Австралия наложи едни от най-строгите ограничения срещу пандемията в света. Сидни и Мелбърн претърпяха едни от най-дългите локдауни, а придвижването на неимунизираните хора бе строго лимитирано и по-късно.

В следствие страната вкара правила, забраняващи на хора без сложена ваксина срещу Covid-19 да упражняват разнообразни специалности. Това стана причина за недопускането на лидера в международната класация по тенис Новак Джокович на шампионата " Аустрелиън Оупън ".

По думите на Гейтс с изключение на ограничения е нужна и инвестиция от най-малко 3,5 милиарда $, с цел да може имунизациите за идната пандемия да се разработят по-бързо и да доближат до повече хора.

" Следващият път би трябвало да се опитаме да го създадем не за две години, а за шест месеца ", сподели Гейтс имайки поради темповете на имунизация.

Според него иРНК технологията би трябвало да се стандартизира и да се трансформира в основа за битката със идващите пандемии.

Гейтс съобщи, че към този момент е " прекомерно късно " да се реализира задачата на Световната здравна организация да имунизира 70% от международното население доникъде на 2022 г.

Според милиардера тежестта на Covid-19 понижава, само че това се е случило главно поради всеобщо преболедуване, тъй като имунизациите не са съумели да стигнат бързо до всички.

" До края на 2022 година би трябвало изцяло да се върнем към естественото ", означи съоснователят на Microsoft преди година.

Бил Гейтс, който се отдръпна от председателския пост на Microsoft през 2014 година, посредством своята фондация " Бил и Мелинда Гейтс " вложи минимум 1,75 милиарда $ в световната битка против COVID-19.

Милиардерът способства с повече от 250 млн. $ за създаването на нови ваксини и със 156 млн. $ по схемата Covax, която е основана, с цел да подсигурява, че страните с по-ниски приходи също ще имат достъп до лекарства против ковид.

Бил Гейтс е прочут и с пламенното си покровителство за справяне с рецесията с измененията в климата. Пред BBC милиардерът даже показа, че това ще е " най-удивителното нещо, което човечеството в миналото е предписание ", в случай че успее.

По думите му е належащо да се вземат всички нужни ограничения, за намаление на световните температури. Ако те не дадат резултат, то човечеството би трябвало да има " проект Б ".

Резервен вид Бил Гейтс вижда в развиването на технология за затъмняване на Слънцето. Той финансира план, предусещащ разпръскването на фини частици във високите пластове на атмосферата. Това евентуално би отразило слънчевата светлина, предизвиквайки световен охлаждащ резултат, оповестява " Форбс ".
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР