Бил Гейтс съобщи, че планира да дари 20 млрд. долара,

...
Бил Гейтс съобщи, че планира да дари 20 млрд. долара,
Коментари Харесай

Бил Гейтс вече не е сред най-богатите хора в света

Бил Гейтс заяви, че възнамерява да подари 20 милиарда $, което е забележителна част от цялото му благосъстояние. Парите ще отидат в сметките на на фондацията, която основа с някогашната си брачна половинка Мелинда. С този акт милиардерът безусловно осъзнато ще излезе от класацията " Топ 10 на най-богатите хора в света “.

По думи на създателят на Microsoft, организацията възнамерява да усили годишните си дарения от близо 6 милиарда $ на 9 милиарда $ до 2026 година и че той ще трансферира спомагателни 20 милиарда $ от личните си пари на фондацията този месец, с цел да направи това нарастване допустимо.

В момента Гейтс е четвъртият най-богат човек в света с почти чисто положение от 129 милиарда $, съгласно Forbes.

Той се счита и за най-големият частен притежател на земеделска земя в Съединени американски щати, притежавайки над 260 000 акра в десетки щати, оповестява Fox Business.

В изявленията си в обществените медии Гейтс поздрави третия най-богат човек в света, основния изпълнителен шеф на Berkshire Hathaway Уорън Бъфет, за личния му принос към фондацията на Гейтс.

" Въпреки че фондацията носи нашите имена, главно половината ни запаси идват от Уорън Бъфет “, написа Гейтс в Twitter. " Неговата невероятна благотворителност е голяма причина, заради която фондацията съумя да бъде толкоз амбициозна през годините. Никога не мога да изразя по съответен метод какъв брой доста оценявам неговото другарство и упътвания. "

Бил Гейтс, Мелинда Гейтс и Уорън Бъфет основаха Giving Pledge през 2010 година, като желаеха от най-богатите в света да се ангажират да дарят повече от половината от положението си за старания за справяне с най-големите провокации в света, предава bTV.

Бил и Мелинда стартираха своята фондация през 2000 година, а Гейтс заяви, че е " доста горделив от ролята на фондацията в подпомагането на решаването на огромни проблеми като попречване на пандемии, понижаване на смъртните случаи в детска възраст, премахване на заболявания, възстановяване на хранителната сигурност и адаптиране към климата, реализиране на тъждество сред половете и възстановяване на просветителни резултати “.

" Имам обвързване да върна ресурсите си на обществото по способи, които имат най-голямо влияние за понижаване на страданието и възстановяване на живота “, написа той в Twitter.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР