Бил Гейтс предсказа настъпването на вирусната епидемия в Китай преди

...
Бил Гейтс предсказа настъпването на вирусната епидемия в Китай преди
Коментари Харесай

Бил Гейтс предсказал вируса в Китай преди година: 33 млн. по света могат да умрат за 6 месеца

Бил Гейтс предсказа настъпването на вирусната зараза в Китай преди година, като означи, че 33 милиона души по целия свят могат да загинат през първите 6 месеца. Основателят на " Майкрософт " предизвести, че планетата ни е изложена на риск поради бързо разпространяващи се суперпатогени и би трябвало да се готвим за тях като за война.

Изказвайки се на конференция в Масачузетс Гейтс съобщи, че е оптимист, само че има една област, в която светът не " реализира изключително огромен прогрес и това е подготвеността за пандемия ", предава The Sun.

" В случай на биологични закани, липсва възприятието за мигновена реакция. Светът би трябвало да се приготви за пандемиите по същия метод, по който се готви за война ", декларира той.

По време на изявлението си филантропът милиардер разкри обширно изследване, което демонстрира какъв брой бързо може да се популяризира една нова болест. В него се изяснява за какъв брой време вирусът може да обхване целия свят и да убие 33 милиона души.

Година по-късно, когато сме изправени пред действителната опасност, броят на засегнатите народи съвсем се удвои за една нощ. Предварителните проучвания сочат, че коронавирусът е предаден на хората от змии на рибния пазар на Ухан.

От Световната здравна организация прецизират, че съвсем 3/4 от доказаните случаи са регистрирани при хора над 40 години. Експерти предизвестяват, че коронавирусът може да се окаже толкоз гибелен, колкото " испанския грип ", лишил 50 милиона човешки живота. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР