Бил Гейтс очерта амбициозен план за превенция на нова пандемия,

...
Бил Гейтс очерта амбициозен план за превенция на нова пандемия,
Коментари Харесай

Бил Гейтс сподели идеите си за превенция на нова глобална пандемия

Бил Гейтс очерта упорит проект за предварителна защита на нова пандемия, призовавайки за основаването на световна система за предизвестие, огромно тестване, екип от 3 хиляди „ реагиращи “, подготвени да влязат в деяние, и десетки милиарди долари годишни разноски, съобщи Bloomberg.

„ За да не се повторят компликациите от предходната година, готовността за пандемия би трябвало да бъде призната толкоз съществено, колкото одобряваме опасността от война… Светът не беше подготвен за пандемията от COVID-19. Мисля, че идващия път ще е друго “, написа филантропът и бизнесмен в свое годишно писмо.

Бил и брачната половинка му Мелинда, които се отдават на филантропия посредством фондацията си „ Гейтс “, поглеждат със стъпка напред към идната рецесия, до момента в който днешният свят се бори с патоген, заразил над 100 млн. души в световен мащаб.

Когато идната пандемия дойде, Бил Гейтс се надява да види „ платформа за мегадиагностика, която може да тества до 20% от международното население всяка седмица “. Общите разноски за отбрана на света звучат големи, въпреки и не спрямо прогнозните разноски за COVID-19 на стойност 28 трлн. $, счита той.

Според него триумфа на имунизациите, създадени въз основа на осведомителна РНК, би трябвало да проправи път за големи усъвършенствания в основаването на нови препарати против коронавирусната зараза в идващите пет години.

Мелинда Гейтс счита, че едно от най-големите терзания е опасността от „ имунно неравноправие “, обвързвана с обстоятелството, че единствено богатите имат достъп до ваксини. „ Докато имунизациите не доближат до всички, нови клъстъри на болестта ще продължат да се появяват “, предизвести тя.

В изявление за „ Ройтерс “ Бил Гейтс калкулира, че в най-хубавия случай по-бедните страни са изправени пред закъснение сред 6 и 8 месеца по отношение на по-богатите, когато става дума за достъп до ваксини.

До момента Фондация „ Гейтс “ е вложила 1.75 милиарда $ в битката с пандемията.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР