Бил Гейтс най-сетне обяви защо се отказа от управлението на

...
Бил Гейтс най-сетне обяви защо се отказа от управлението на
Коментари Харесай

Бил Гейтс ще преразпределя световното богатство

Бил Гейтс най-накрая разгласи за какво се отхвърли от ръководството на Майкрософт преди няколко години.

Новото му начинание се назовава Gatesway и той е вложил в него над 2 милиарда $ в последните 2 години в създаването и кода му.

Преди да разгледаме детайлностите за плана, дано да разбираем кой тъкмо е Бил Гейтс.

Бил Гейтс е визионер, а някои го назовават най-умния бизнесмен на нашия век.

Той има вяра във възобновимата сила и, макар че неговите хрумвания наподобяват прекомерно радикални и невъзможни за доста хора, той ги осъществя година след година.
В своя дневен ред той си е сложил за цел да направи света по-зелен и по-добро място за живеене.

Някои от неговите инициативи включват Фондация "Гейтс ", подкрепяне на лечебни заведения и медицината в страни от третия свят, както и Майкрософт.
Но в този момент Гейтс реши да се отдръпна отчасти от Майкрософт, с цел да се концентрира върху новия си приоект във финансовия бранш.

Ето за какво той закупи Gatesway.
Какво тъкмо е Gatesway?

Gatesway е финансова технология с проект за преразпределение на международното благосъстояние.

Идеята е да се вземе от върха на пирамидата - от най-богатите 0.1%, част от благосъстоянието и да се даде на останалите 99.9%.

Бил счита, че благосъстоянието не се разпределя добре в актуалния свят и въпреки че постоянно ще има някой по-богат и някой по-беден, сегашната обстановка не е допустима, защото 0,1% от хората управляват съвсем 90% от международното благосъстояние.

Гейтс има вяра, че може да понижи този % до към 20%, без да аргументи международна финансова рецесия.

Какво тъкмо значи това за вас - елементарните хора от междинна или по-ниска класа? Това значи, че ще станете 2-3 пъти по-богати и никои, с изключение на супер богатите, няма да пострадат от това.
На доктрина е добре, само че по какъв начин ще работи в действителността?

Като цяло концепцията е елементарна. Най-богатите 0,1% държат благосъстоянието си, вложено в акции, а брокерите на Уолстрийт ги ръководят.

Идеята е да се победят търговците на Уолстрийт в личната им игра - да се вършат по този начин покупко-продажбите, че Уолстрийт с благосъстоянията на богатите постепенно, само че сигурно да губи пари.
Точно като покер игра, където нов състезател идва на масата с високи залози и стартира да печели.
За да може да извършите това, ще имате потребност от по-добри прогнози за придвижването на цените на акциите и финансовите принадлежности, в сравнение с Уолстрийт.
Бил Гейтс има вяра, че това може да бъде направено, благодарение на новите компютърни и облачни технологии и това е повода Гейтс да прегърне незабавно тази концепция щом чува за нея.

Материалът е оповестен в уеб страницата expediaredeem.com под заглавие "Bill Gates To Quit Microsoft, Jumps On Financial Tech ".

Превод: Иво Некитов

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР