Бил Гейтс, който е вторият най-богат човек на света, е

...
Бил Гейтс, който е вторият най-богат човек на света, е
Коментари Харесай

Как изглежда новата мегаяхта за $650 милиона на Бил Гейтс

Бил Гейтс, който е вторият най-богат човек на света, е похарчил 645 млн. $ за мегаяхтата Aqua, която беше показана на яхтеното шоу в Монако през предходната година, съобщи Daily Mail. Футуристичният кораб, чийто дизайн е дело на Сандър Сайнът, се движи на течен водород, което значи, че единствените ѝ излъчвания са вода.

Aqua е дълга малко над 112 метра, разполага с пет палуби, фитнес, йога студио, салон за хубост и разтривки и басейн с водопад. Но още по-впечатляващо от това са двата 28-тонни резервоара за течен водород, охладени до -253 градуса по целзий, който се изпомпва през горивни кафези с мембрана за продан на протони, където се трансформира в електричество.

Подаването на гориво се контролира през две такива мембрани, с цел да се подсигурява, че то е постоянно. Aqua може да развие скорост от 17 възела (почти 31,5 км/ч) и има пробег от 6035 км., който е задоволителен за пресичане на Атлантическия океан да вземем за пример. Все отново плавателният съд ще разполага и с авариен дизелов мотор, защото местата, на които може да се презареди с течен водород, към този момент не са чак толкоз доста.
 Какво е бъдещето на изкуствения разсъдък съгласно Бил Гейтс
Какво е бъдещето на изкуствения разсъдък съгласно Бил Гейтс

Според милиарделът технологията ще докара до позитивни, само че и до негативни промени

Разработването на Aqua е станало в петмесечно партньорство с английската компания Lateral Naval Architects, които дават цялостна инженерингова експертиза в основаването на мегаяхтата, която има потенциал от 14 пасажери и екипаж от 32 души.

Поръчката на мегаяхтата не е първото присъединяване на Гейтс в бранша на възобновимите горива. Той към този момент е вложител в калифорнийския стартъп Heliogen, който употребява интелигентен програмен продукт, с цел да ръководи система от огледала, съсредоточаващи слънчеви лъчи. Идеята е посредством извънредно висока температура да се основава водород посредством разтрошаване на водните молекули.
 Бил Гейтс влага в стартъп, който може да зареди тежка промишленост със слънчевата топлота
Бил Гейтс влага в стартъп, който може да зареди тежка промишленост със слънчевата топлота

Компанията употребява огледала, с цел да концентрира слънчевата топлота

" С вложенията в енергийни нововъведения ние можем да надградим над постигнатия напредък с възобновимите енергийни източници, което ще ни помогне да ускорим прехода от изкопаеми горива към бъдеще на надеждно и налично безводородно електричество ", сподели Гейтс. " Имаме потребност от огромни софтуерни пробиви, които ще ни разрешат да доставим чиста сила даже и в безветрено и облачно време или нощем. "

Фитнесът на Aqua е ситуиран на водното ниво и основава чувството за подготовка непосредствено в океана, показват дизайнерите. Един от салоните на долната палуба може да бъде трансфорат в кино, а зад него е залата за вечери. Кабината на щурвала е проектирана като наподобяваща галактически транспортен съд, а под задните палуби е мястото за две десетметрови лодки, с които се стига до яхтата, и за още " водни играчки ".
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР