Бил Гейтс ежегодно публикува списъци с книги, които препоръчва за

...
Бил Гейтс ежегодно публикува списъци с книги, които препоръчва за
Коментари Харесай

Бил Гейтс препоръча 5 книги за лятото

Бил Гейтс годишно разгласява описи с книги, които предлага за четене. С наближаването на астрономическото лято и сезонът на отпуските, милиардерът предлага 5 нови заглавия, предава Дир.бг.

„ Докато съставях листата си с предложени книги за лятото, осъзнах, че тематиките, които покриват, звучат много тежки за четене през ваканцията. Тук има книги за равенството сред половете, политическата поляризация, изменението на климата и тежката истина, че животът в никакъв случай не върви по този начин, както ни се желае на млади години “, споделя Бил Гейтс.

Съоснователят на Microsoft добавя, че нито една от книгите в листата му не е над 600 страници. Освен това те са леки за четене. Авторите на заглавията са трима писатели, един публицист и един академик.

„ Всеки от тях съумява да вземе настояща тематика и да я изясни по вълнуващ и четивен метод без непотребни сложности “, добавя Гейтс.

Ето и книгите, предложени от Бил Гейтс за лятото на 2022 година:

„ Силата “ на Наоми Олдърман

„ Тази книга я прочетох по рекомендация на по-голямата ми щерка. Романът употребява една единствена концепция — какво ще стане, в случай че всички дами по света внезапно придобият силата да създават смъртоносни електрически удари с телата си?
„ Силата “ на Наоми Олдърман изследва функциите на половете и равенството сред тях. Книгата разкрива цялостното измерение на злоупотребите и неправдите, които доста дами изпитват през днешния ден “, споделя предприемачът.

„ Защо сме поляризирани “ на Езра Клайн

„ Като цяло съм оптимист за бъдещето, само че има и неща, които ме тревожат. Едно от тях е възходящата поляризация в Америка, изключително когато става въпрос за политика.
В тази проницателна книга Клайн безапелационно твърди, че повода за това разединение е човешкият инстинкт да позволим на груповите идентичности да управляват вземането на решения.

Книгата е главно за американската политика, само че е и вълнуващ взор върху човешката логика на психиката “, споделя Гейтс.

„ Магистралата на Линкълн “ на Амор Таулс

„ Поставих „ Джентълмен в Москва “ на Таулс в листата си с летни книги още през 2019 година, само че този следващ разказ ми хареса още повече.

Действието се развива през 1954 година и споделя за двама братя, които се пробват да пътуват от Небраска до Калифорния, с цел да намерят майка си. Пътуването им обаче се отклонява от курса.

Изглежда, че нашите персонални пътувания в никакъв случай не са толкоз линейни или предсказуеми, колкото бихме могли да се надяваме “, споделя милиардерът, съгласно който романът в действителност си заслужава.

„ Министерство на бъдещето “ от Ким Стенли Робинсън

„ Когато популяризирах книгата си за изменението на климата предходната година, доста хора ми споделиха, че би трябвало да прочета този разказ, тъй като драматизира доста от въпросите, за които бях писал.

Радвам се, че го купих, тъй като е страховит. Робинсън показва една ангажираща история, обхващаща десетилетия и континенти, цялостна с очарователни хрумвания и хора “, споделя Гейтс. Ким Стенли Робинсън стана прочут в България с научно-фантастичната си трилогия отдадена на колонизирането на Марс.

Как светът в действителност работи, от Вацлав Смил

„ Това е един шедьовър на един от обичаните ми създатели. За разлика от множеството книги на Вацлав, които се четат като учебници и се задълбочават в една тематика, тази е написана за необятна публика.

Ако желаете малко, само че задълбочено обучение в числово мислене за доста от главните сили, които образуват човешкия живот, това е книгата, която би трябвало да прочетете “, изяснява Гейтс за предложената от него книга.

Още от Любопитно

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР