Бил Гейтс е от хората, които знаят много и са

...
Бил Гейтс е от хората, които знаят много и са
Коментари Харесай

Прогнозата на Бил Гейтс - колкото радостна, толкова и притеснителна

Бил Гейтс е от хората, които знаят доста и са постигнали още повече. Затова и неговото експертно мнение се търси постоянно по разнообразни въпроси за сегашното и бъдещето, свързани предимно с технологиите. А в последно време от ден на ден се питаме доколко животът ни ще бъде диктуван от изкуствения разсъдък, който намира от ден на ден приложения в него.
 Трите съвета за триумф на Бил Гейтс
Трите съвета за триумф на Бил Гейтс

Полезни във всяка обстановка

Вече нееднократно сме чували прогнозите, че някои специалности, като да вземем за пример журналистическата, може да останат в предишното и работата да бъде напълно осъществявана от компютри. Според  обаче, изкуственият разсъдък няма да оставя хора без работа, а просто ще промени метода, по който работят - с цел да не би трябвало да се трудят толкоз интензивно.

Милиардерът взе присъединяване в подкаста на Тревър Ноа What Now?, в който изрече догатката си, че тридневната работна седмица е допустимо да стане действителност в близко бъдеще с помощта на технологиите.

Той вижда това да се случи в общество, в което " машините могат да създават цялата храна и всичко останало " и по този начин на хората няма да им се постанова да работят по пет или повече дни в седмицата, с цел да могат да се устоят. 
 Снимка 643624

Въпреки че основателят на Microsoft вижда промяна в позитивна посока, която изкуственият разсъдък може да донесе, той не си затваря очите и за евентуалните опасности, в случай че се употребява погрешно и със злонамерени цели. Той предвижда AI да докара до промени, които няма да са чак толкоз огромни, колкото по време на индустриалната гражданска война, само че въпреки всичко ще е е належащо чиновниците да се приспособяват към новите условия на труд, предава Business Insider.
 4-дневна работна седмица и по какъв начин се отразява пониженото работно време в страните в Европа
Ефективна ли е 4-дневната работна седмица

Какво демонстрира опитът на няколко европейски страни

Бил Гейтс не е единствената огромна фигура от софтуерния свят, която прави подобни прогнози за близкото бъдеще. Изпълнителният шеф на JPMorgan Джейми Даймън неотдавна сподели, че идващото потомство служащи ще има работна седмица от единствено три дни и половина с помощта на AI. На фона на това предугаждане от ден на ден компании в Съединени американски щати и Европа тестват четиридневната работна седмица.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР