Бил Гейтс е един от най-успешните предприемачи на всички времена.

...
Бил Гейтс е един от най-успешните предприемачи на всички времена.
Коментари Харесай

Бил Гейтс за една от най-големите грешки на всички времена

Бил Гейтс е един от най-успешните бизнесмени на всички времена. Но и той не ваксиниран против неточности. По време на среща на капиталовата компания Village Global с създатели на започващи компании Гейтс призна, че е позволил може би най-голямата неточност на всички времена.

По думите му той не се е възползвал от опцията да трансформира Microsoft в компанията с основно „ К ”. „ В света на софтуера и платформите, спечелилият взима всичко. Затова най-голямата неточност е, че сбърках с ръководството и това докара Microsoft да не стане това, което е Android през днешния ден. Android е общоприетата софтуерна платформа за мобилни телефони, която е друга от Apple. Това беше нещо естествено за Microsoft да завоюва ", съобщи Гейтс, представен от TechCrunch.

„ Там в действителност спечелилият взема всичко. Ако сте там с на половина по-малко приложения, сте на път да загинете. Има място за тъкмо една операционна система, която не е на Apple, и какво коства това? 400 млн. $, които ще бъдат трансферирани от компанията G [Google] на компания M [Microsoft] “, показва Гейтс.

 „ За мен е удивително, макар че направих една от най-големите неточности на всички времена, както и правосъдните каузи и всички други неща, Windows и Office към момента са доста мощни. Така че ние сме една от водещите компании. Ако не бях сбъркал, щяхме да сме водещата компания. Но какво да се прави ", добавя Гейтс.

„ Затова би трябвало да имаш характерен метод на мислене и всяка нощ да мислиш дали не грешиш някъде. В последна сметка ние сгрешихме много значимо нещо ", споделя Гейтс.

Филантропът показа още, че при започване на предприемаческата му кариера е работел съвсем непрекъснато, даже е карал чиновниците си да го вършат.

„ Не имах вяра в уикенди и ваканции. Знаех номерата на колите на всички чиновници и можех да ви кажа кой по кое време е идвал и си тръгвал в границите на последния месец. Въпреки това не го предлагам и не мисля, че това ще се хареса на множеството хора. Като минах 30-те си години, започнах да се чудя по какъв начин съм съумял да го реализира, защото се появи естественото държание и обичах уикендите, а приятелката ми обичаше ваканциите. И не беше неприятно ", съобщи Гейтс.

Според него намирането на баланс сред работа и отмора не е елементарно. Той счита, че до момента в който една компания, изключително софтуерна, прохожда, почивките би трябвало да минат на назад във времето и да се работи интензивно.

Мениджър Нюз
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР