Бил Гейтс, бивш главен изпълнителен директор на Microsoft, е натрупал

...
Бил Гейтс, бивш главен изпълнителен директор на Microsoft, е натрупал
Коментари Харесай

Ето в кои акции е по-голямата част от портфолиото на фондацията на Бил Гейтс

Бил Гейтс, някогашен основен изпълнителен шеф на Microsoft, е натрупал чиста стойност, наближаваща $130 милиарда, като фондацията на Бил и Мелинда Гейтс (BMG) следи капиталово портфолио от $42 милиарда.

Трябва да се означи, че 67% от това портфолио е мощно съсредоточено единствено в три акции, което демонстрира мощното доверие на Гейтс в тези избори.

Microsoft, която съставлява 34% от портфолиото, е най-големият холдинг на Гейтс. Известен със своята платформа за облачни калкулации Azure и начинания за изкуствен интелект, последните резултати на Microsoft за първото тримесечие на фискалната 2023 година надвишиха упованията, водени от постоянното показване в своя заоблачен бизнес. Интеграцията на Azure с разнообразни услуги, в това число OpenAI, доста разшири потребителската база, позиционирайки компанията за непрестанен напредък.

Berkshire Hathaway, холдинговата компания на Уорън Бъфет, съставлява 16.8% от портфолиото на Гейтс. С разнообразна гама от настоящи бизнеси, в това число обезпечаване и превоз, Berkshire Hathaway се оказа устойчива на икономическа неустановеност. Скорошният триумф в застрахователния сегмент и мощните оперативни облаги алармират за удобни вероятности за бъдещето на компанията.

Канадската национална железница, съставляваща 16.3% от портфолиото на фондацията, играе решаваща роля в товарния превоз в Канада и Съединени американски щати. Въпреки статута си на скъпа акция, компанията остава ангажирана със цената за акционерите посредством непрекъснати дивиденти и назад изкупуване на акции.

Стратегическите капиталови избори на Гейтс, дружно с обширните му финансови запаси и проучвателен благоприятни условия, оферират скъпа информация за вложителите на дребно, които търсят евентуално доходоносни благоприятни условия на пазара.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР